Ekonomi Sultangazi projesine 885 milyon TL yatırım

Sultangazi projesine 885 milyon TL yatırım

09.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gül Proje, TEM kenarında yıllardır birçok firma tarafından tamamlanmaya çalışılan arazide, Nata Holding ortaklığıyla 885 milyon lira yatırım yaparak Tempoint projesini hayata geçiriyor. Arazide karma bir proje yapılacak

Sultangazi projesine  885 milyon TL yatırım

Gül Proje ve Nata Holding ortaklığı, 2007 yılından bu yana Sultangazi’de yıllardır bekleyen Forum TEM AVM’nin yerinde Tempoint projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Hasılat paylaşımı modeliyle yapılacak projeye 885 milyon lira yatırım yapılması öngörülüyor. Projenin lansman toplantısında konuşan Gül Proje Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın, Milli Emlak’tan 55 milyon liraya arsayı satın alan Hollandalı Multi Turkmall ortaklığının, burada ‘Forum TEM’ adında bir alışveriş merkezi inşa etmeyi planladığını hatırlatarak, daha sonra da arazi üzerinde çeşitli girişimlerin sonuçsuz kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Aydın, “Sonrasında Nata Holding, Forum TEM AVM’nin arsasını 47 milyon euroya satın aldı. Arazide karma bir proje gerçekleştirmeyi hedefleyen Nata Holding ile Ocak 2015’te anlaştık. 2019 yılının ikinci yarısında tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Arazide daha önce yapılan mevcut yapı üzerinde bir takım değişilikler ve eklemelerle devam edeceklerini anlatan Aydın, bunun için tüm testleri yaptırdıklarını ifade etti.

Yüzde 5 peşinatla satıyor

468 konut, 444 rezidans ve 270 mağazadan oluşan projede metrekare fiyatları 4 bin 100 liradan başlıyor. Proje tamamlandığında 1.2 milyar liralık ciro beklenirken, projenin alanlara da yüksek prim kazandıracağı ifade edildi. Aydın, “Projede yüzde 5 peşinat ve 36 ay sıfır faiz imkanı bulunuyor. Ayrıca Sultangazi bölgesi son yıllarda çok gelişti. Sultangazi, bulunduğu bölge nedeniyle İstanbul’un adeta kalbinde yer alıyor. Projemizde kaçırılmayacak bir fiyat ile satışa çıktık. Yatırımcılar ve ev sahipleri için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tempoint’in de teslimat döneminde yüzde 100 prim yapmasının beklendiklerini kaydeden Aydın, “Geçtiğimiz mart ayı ön satışa çıkan proje büyük ilgi gördü. Yaklaşık 2 ay içinde projenin yüzde 20’si satıldı. Ayrıca projede yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olmak mümkün. KDV’nin yüzde 1 olduğu projede, nakit ödemeler ve banka kredili ödemelerde yüzde 20 indirim yapılabiliyor” diye konuştu.

270 mağaza bulunuyor

Projenin AVM’sinde 270 adet mağaza bulunuyor. Sönmez Aydın, JLL Türkiye tarafından kiralamalara başlanılan AVM’nin satılmayacağını, bünyelerinde kiraya verileceğini söyledi.

Nata Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Tanık, Ankara merkezli, dünyanın çeşitli noktalarında alt ve üst yapı çalışmaları yaptıklarını belirterek, bu proje ile ilk defa İstanbul’da yer aldıklarını dile getirdi.

Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül ise, Tempoint projesinin bölgede önemli bir yaşam merkezi olacağını kaydettti.

Nidakule Kayaşehir Ofis’te ön satış başladı

Sultangazi projesine  885 milyon TL yatırım
Avrupa yakasının önemli yatırım merkezi haline gelen Kayaşehir’in Leed sertifika adayı olan ilk ve tek A+ ofis projesi Nidakule Kayaşehir, Tahincioğlu ve Emlak Konut güvencesiyle ön satışlarına başladı.

Haberin Devamı

Palladium AVM Kayaşehir’in üstünde yer alan Nidakule Kayaşehir ofis projesi, farklı ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmiş ofis tipleriyle iş hayatına farklı bir bakış açısı sağlamayı hedefliyor.

Nidakule Kayaşehir 26 kattan oluşuyor. Her katında 8 ayrı bağımsız bölüm bulunan ofis katları, modüler sistemde olup 90 metrekare, 124 metrekare, 430 metrekare ve 860 metrekare seçenekleri ile müşterilerine sunuluyor. Sosyal ve teknik imkanları ile de ön plana çıkan Nidakule Kayaşehir’de metrekare birim fiyatları 5 bin liradan başlıyor. Proje, 60 aya sıfır vade farkı avantajları ile ön satışa sunuluyor.

NG Kütahya’nın ‘Vazo’su görücüye çıktı

Seramik sektöründe Türkiye’nin dünya markası olan NG Kütahya Seramik’in, NG Residence projesinin tanıtımı yapıldı. Basın Ekspres Yolu’nda yükselecek proje, NG Kütahya Seramik’in en beğenilen ‘vazo’sundan ilhamla vazo şeklinde hayata geçiyor. NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, 26 katlı rezidans, 5 yıldızlı uluslararası zincir otel kulesi ve 3 bin 200 kişilik kongre merkezinden oluşan projenin inşaatının 2018 yılında tamamlanacağını söyledi. Projede 304 bağımsız birim olduğunu kaydeden Güral, “Basın Ekspres’te kaba inşaatı tamamlanan projede otel için Marriot markasıyla anlaştık. Otelin yönetimini ise turizmden edindiğimiz birikimimizle kendi bünyemizde yapacağız. 450 odadan oluşacak otel projemiz yaklaşık 1000 yatak kapasiteli olacak” dedi.

Haberin Devamı

Projenin toplam yatırım değerinin 500 milyon lira olacağını anlatan Güral, “Vazo formunda iki simetrik kuleden oluşan projemizi, Kütahya Porselen’in vazolarından ilham alarak tasarladık. Projemizi diğer konut projelerinden ayıran en önemli özelliği, henüz tasarım aşamasından itibaren yaptığımız hummalı çalışmalar oluşturuyor. Bu projenin temelini atmadan önce son 150 yıldır yaşanan depremleri baz alarak uzun bir araştırma yaptık. Boğaziçi Üniversitesi tarafından 14 farklı simülasyonla deprem testleri yapıldı. Aldığımız sonuçlardan yola çıkarak projenin temelini attık. 9 şiddetinde depreme dayanıklı malzemeleri kullanarak inşa ettiğimiz projemiz, sunduğu estetikle, en son teknolojiyi yakalayan donanımı buluşturuyor” diye konuştu.