Ekonomi ‘Sunucu’lar ve veri depolama tam gaz

‘Sunucu’lar ve veri depolama tam gaz

18.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Hewlett Packard Enterpise (HPE) Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak, globalde 2019’u ses getiren projelere imza atarak başarıyla geride bıraktıklarını belirterek, “HPE Türkiye ailesi olarak ise Doğu Avrupa, Rusya ve Afrika Bölgesi’nde en fazla büyüyen ülkelerden biri olduk. Sunucu ve veri depolama pazar payları raporuna göre de pazarın lideri konumunda yer aldık” dedi.

‘Sunucu’lar ve veri depolama tam gaz

Pazar 8 milyar dolar

Haberin Devamı

Bulutun bir varış noktası değil, bir deneyim olduğunu dile getiren Kaymak, “HPE GreenLake bu yıl globalde eklenen 160 yeni müşteri dahil olmak üzere dünya çapındaki 740’tan fazla müşterisiyle HPE’deki en hızlı büyüyen iş birimlerinden oldu. Ek olarak HPE, bu çözümü müşterilerine ulaştırmak için dünya geneline yayılmış iş ortağı ağına sahip. Kanal yapısı 2019’da HPE GreenLake için iki kat daha fazla talep yarattı” diye konuştu. 

Sektör rakamları hakkında da bilgi veren Kaymak, şunları söyledi:

“IDC rakamlarına göre Türkiye’de teknoloji harcamaları 8 milyar dolar ve bunun 4.5 milyar doları mobil cihazlara ve kişisel bilgisayarlara harcanıyor. Sunucu ve veri hizmetlerinin payı 1 milyar dolar. Bu rakamlar da bize yazılım hizmetleri yatırımlarında daha gidilecek çok yol olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda biz de hem müşterilerimizin dijital dönüşümlerinde onların iş ortağı olarak onlara katkı sağlamak hem de özellikle yapay zeka ve büyük veri alanlarında doğru teknolojileri sunarak rekabette öne geçmelerine destek olmayı amaçlıyoruz. En kritik konulardan biri doğru yatırımı doğru zamanda, doğru ekonomik şartlarla yapabilmek. Biz de dijital dönüşümde bu 3 bileşeni bir arada sunan firmalardan biriyiz. Hem teknolojiyi doğru şekilde sunuyor, hem teknolojiyi kullanacak insanların eğitimlerine destek oluyoruz, hem de isteyen firmalara ‘kullandıkça öde’ tüketim yaklaşımıyla yeni ekonomik çözümler sunuyoruz.”