Ekonomi Süresiz nafaka masaya yatırılıyor

Süresiz nafaka masaya yatırılıyor

08.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Süresiz nafaka masaya yatırılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan “nafaka” için ilk adım atılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı yetkilileri, 10 Ekim’de Ankara’da nafaka için bir araya gelecek. İki bakanlığın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da yer alacağı toplantıda, “süresiz nafaka” masaya yatırılacak. Nafaka sisteminin ayrıntılarıyla ele alınacağını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Toplantıda, mevcut uygulama örnekleri sunulacak ve bu konudaki tecrübeler dinlenecek. Uygulamaya yönelik öneriler geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları da katılacak.

10 gün evlilik, 29 yıl nafaka

Kanunda “Boşanmayla yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla diğer taraftan gücü oranında süresiz nafaka isteyebilir” ifadesi yer alıyor. Nafaka kadının ekonomik koşullarının düzelmesi ve evlenmesi durumunda kalkıyor. Ancak zaman zaman 10 gün evli kalıp boşanan bir eşin, 29 yıl nafaka ödediği yönünde haberler basına yansıyor.