Ekonomi Suriye'de Mersin tanıtım günlüğü

Suriye'de Mersin tanıtım günlüğü

20.02.2010 - 11:24 | Son Güncellenme:

.

Suriyede Mersin tanıtım günlüğü

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nca (MTSO) Suriye’de düzenlenecek "Mersin Tanıtım Günleri"nin, iki ülke arasındaki ilişkileri daha iyi noktalara taşıyacağını bildirdi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komşu ülkelerle olan ticari ilişkilerin arzu edilen noktada olmadığını, bu ilişkileri daha iyi düzeye taşımak için geçmiş yıllardan başlayan bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu çerçevede MTSO’nun organizasyonuyla Suriye’nin başkenti Şam’da 22-25 Şubat arasında "Mersin Tanıtım Günleri" düzenlendiğini ifade eden Aksoy, ""Suriye ile Türkiye arasında uygulanan vizenin kaldırılması iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini sağladı. Düzenlenen etkinlikle bu ilişkilerin daha da gelişeceğine inanıyorum" dedi.

Aksoy, milletvekilleri, iş adamları, belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri ile beraber yaklaşık 200 kişilik heyetin Şam’daki etkinlikte yer alacağını kaydetti.

Yolcu yetersizliği nedeniyle iptal edilen Lazkiye-Mersin arasındaki feribot seferleri konusuna da değinen Aksoy, "Seferlerin yeniden başlaması için çalışmalarımız sürüyor. Mersin-Lazkiye-Beyrut arasında yapılması yönünde görüşmelerimiz var. Suriye’deki etkinlikte bu konunun yine gündeme geleceğini umuyorum. Mersin Doğu Akdeniz’in dünyaya açılan kapısı niteliğinde. Bu avantajımızı en iyi şekilde kullanmak ve bölgedeki komşu ülkeler başta olmak üzere ticari ilişkileri daha iyi noktaya taşımak için gayretlerimiz sürecek" diye konuştu.