Ekonomi Suruç tüneli için 60 milyon TL harcama yapıldı

Suruç tüneli için 60 milyon TL harcama yapıldı

28.06.2011 - 11:51 | Son Güncellenme:

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesi’nde yer alan ve tamamlandığında Dünyanın 5. büyük tüneli olacak Suruç Tüneli’nde çalışmaların hızla devam ettiğini ifade ederek, maliyeti 153 milyon 500 bin TL olan Suruç Tüneli için bugüne kadar 60 milyon TL harcama yapıldığını belirtti.

Suruç tüneli için 60 milyon TL harcama yapıldı

Eroğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada toplam 17 bin 185 metre uzunluğunda, 7.80 metre kazı çapında ve 7 metre iç çapındaki su iletim tünelinde bugüne kadar 4 bin 481 metre tünel açıldığını ifade ederek, 2011 yılında 9 bin metre tünel inşa edileceğini ve tünelin 12 Aralık 2012 tarihinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Maliyeti 153 milyon 500 bin TL olan Suruç Tüneli için bugüne kadar 60 milyon TL harcama yapıldı.

Haberin Devamı

-PROJEDE 8 ÜNİTE YER ALIYOR-

Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesi çerçevesinde Suruç Tüneli ile birlikte 8 ünitenin yer aldığını söyleyen Eroğlu, inşaat çalışmaları devam eden ünitelerin Suruç Tüneli, Suruç Ovası Pompaj Sulaması Ana İletim Kanalı I. Kısım, Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sol Sahil Ana Kanal ve Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sağ Sahil Ana Kanal olduduğunu, ihalesi yapılan ünitelerin ise Taşbasan Depolaması, Taşbasan Sol Sahil Sulaması 1. Kısım, Taşbasan Sol Sahil Sulaması 2. Kısım ve Taşbasan Sağ Sahil Sulaması olduğunu belirtti. Eroğlu, ihalesi yapılan bu 4 ünitenin inşaat çalışmalarına kısa zamanda başlanacağını ifade ederek, Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesi ile Atatürk Barajı’ndan saniyede 90 m3 su pompalanarak, Suruç Ovası’nda toplam 948 bin 140 dekar tarım arazisinin basınçlı olarak yağmurlama ve damlama sistemiyle sulanacağını söyledi.

Haberin Devamı

-TOPLAM KEŞİF BEDELİ 682 MİLYON DOLAR-

Toplam keşif bedelinin 862 milyon dolar olan Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesinde bugüne kadar 125 milyon TL harcandığını söyleyen Bakan Eroğlu, proje tamamlandığında yılda 267 milyon TL gelir artışı ve yaklaşık 190 bin kişiye istihdam sağlanacağını, neticede Suruç Ovası’nın Fırat Nehri’nin suları ile hayat bulacağını ve bölge insanının yüzünün güleceğini söyledi.