Ekonomi Suudi prens de Fransız ligine girmek istiyor

Suudi prens de Fransız ligine girmek istiyor

28.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yakın zamanda Fransız liginde, Körfez ülkelerinin mücadelesini izlemek mümkün olabilecek. Bu size biraz hayali gibi gelse de, aslında durum pek de öyle değil. Suudi Arabistan Prensi El Velid bin Tallal’ın, Fransız futbol takımı Marsilya’yı (Olimpik Marsilya) satın almak için teklif verdiği bildirilirken, Paris Saint Germain de Katarlıların elinde bulunuyor.

Suudi prens de Fransız ligine girmek istiyor

Fransız “L’Equippe” gazetesi, Kingdom Holding Company’nin (KHC) 59 yaşındaki başkanı Prens Tallal’ın, Türk Hava Yolları’nın da sporsorları arasında bulunduğu Marsilya’yı satın almak için 125 milyon dolar önerdiğini bildirdi.
Bu satışın önünde tek engel bulunduğunu kaydeden gazete, takımın son sahibi Robert Louis-Dreyfus’un eşi Margarita Louis-Dreyfus’un bu tip bir satışa karşı çıktığını belirtti.
Bayan Louis-Dreyfus, takımın çok güçlü olduğunu ve ligde bileğini bükebilecek bir rakip bulunmadığını iddia ederken, “Kulübü, verdiği sözleri tutamayacak insanlara teslim etmeyeceğim” şeklinde sert ifadeler kullanıyor.

‘Bu satış hayal!’
Takımın eski patronlarından olan, eski bakan ve işadamı Bernard Tapie ise, bu satışın “hayal” olduğunu belirterek, “Bayan Dreyfus’un ikna edilebileceğine inanmıyorum. Bir miktar yatırımla devam edebilirler” dedi.