Ekonomi Suudi Prensi’nden Twitter’a 300 milyon dolarlık yatırım

Suudi Prensi’nden Twitter’a 300 milyon dolarlık yatırım

20.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suudi kraliyet ailesi üyelerinden, Kingdom Holding’in kurucusu ve CEO’su, dünyanın zengin kişileri arasında yer alan Prens El Velid Bin Talal Abdülaziz Alsaud, Twitter’a 300 milyon dolar yatırım yaptı.

Suudi Prensi’nden Twitter’a 300 milyon dolarlık yatırım

Prens El Velid, Twitter’a yaptıkları yatırıma ilişkin olarak, “Gelecek vaat eden, dünya çapında yüksek büyüme hızı gösteren işletmelere yatırım yapıyoruz. Twitter’da bunlardan biri” dedi. Prens El Velid ve Kingdom Holding’in, birçok Arap ve uluslararası medya ve eğlence şirketlerinde, News Corporation’daki yaklaşık yüzde 7’lik hissesi de dahil olmak üzere, ortaklığı bulunuyor. Kingdom Holding’in yaptığı uluslararası yatırımlar Apple, eBay, AOL, Motorola, Compaq ve Amazon gibi diğer önemli teknoloji şirketlerini içeriyor. Twitter’ın piyasa değeri yaklaşık 8.4 milyar dolar.

Haberin Devamı

İsveçli Saab iflas başvurusu yaptı

İsveçli otomobil üreticisi Saab, mahkemeye iflas başvurusunda bulundu. Vanersborg Bölge Mahkemesi, Saab Automobile’in sahibi Hollandalı Swedish Automobile’in CEO’su Victor Muller’in, Saab’a potansiyel Çinli yatırımcılardan taze kaynak sağlamada başarısız olunması üzerine, mahkemeye şirketin iflas başvurusunu yaptığını açıkladı.
Swedish Automobile’in, Saab’ın önceki sahibi Amerikalı General Motors’un (GM) başı dertteki markayı kurtarmak için sunulan bütün önerileri çevirmesinden sonra iflas başvurusunda bulunmaya karar verdiği belirtildi. GM’nin tutumunun, Çinli Zhejiang Youngman Lotus Automobile şirketinin, Saab’ın yeniden organize edilmesinde finansman sağlanması görüşmelerinden çekildiği anlamına geldiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Yeni Civic Sedan’ın üretimi başladı

Honda, Türkiye’de uzun zamandır beklenen otomobili yeni Civic Sedan’ın üretimine Şekerpınar’daki fabrikasında dün başladı. Yaklaşık 10 milyon dolarlık ek yatırımla üretilmeye başlanan yeni Civic Sedan, gelecek ayın ilk haftasında Türkiye’de satılacak.
Üretimi, Tayland’taki sel felaketi nedeniyle kısa bir süre aksama yaşayan yeni Civic Sedan’ın 2012’nin ilk haftasında Türkiye yollarında olması beklenirken, tören sırasında hattan çıkan ilk otomobilin sembolik anahtarı da bayiye teslim edildi.
Honda’nın Türkiye piyasasındaki en çok talep gören modeli olan Civic Sedan Şekerpınarı’ndaki Honda Türkiye fabrikasının lokomotifi olacak. Model, Türkiye pazarının yanı sıra Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ihraç edilecek. Bu yılı 18 bin adetle kapatmayı planlayan Honda Türkiye, talebe bağlı olarak 50 bin adetlik kapasitesini doldurmayı ve gelecek yıl atağa geçmeyi planlıyor.

İnsansız uçak 2013’te göreve başlayacak

Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, insansız hava aracı Karayel’in 2013 yılında sınır bölgesinde hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Yüngül, Vestel’in geliştirdiği yazılım ve donanım ile yapılan insansız hava aracı Karayel’in yapımında son aşamaya gelindiğini ifade etti. Yüngül, “Hava aracı için TSK’nın açtığı ihale 2 yıl önce tamamlandı. Karayel’in 2013 yılı ortalarında hizmet vermeye başlayacağını düşünüyoruz. Öncelikle askeri kullanım için çalışacak. Ancak ardından farklı hizmetlere yönelik üretimimiz de olacak” dedi.
Vestel’in ürettiği taktik insansız hava aracı Karayel, 18 bin feet yükseklikte 10 saatlik gözlem uçuşu yapabilecek. Araç, pisti olmayan dağlık araziler ve gemi gibi platformlardan mancınık sistemiyle kaldırılıp paraşüt sistemiyle indirilebiliyor. n İZMİR AA