Ekonomi Tam motosiklet havası

Tam motosiklet havası

04.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Havaların ısınması ve yaz mevsiminin gelişiyle birlikte yollardaki motosikletlerin sayısı da giderek artmaya başladı.

Tam motosiklet havası

Türkiye pazarında yeni modellerle iddialarını artırmayı amaçlayan markalar da, 2015’i adeta atılım yılı ilan etti. İşte, bu amaçla Türkiye pazarına yeni sunulan ve bu yılın modası olabilecek modellerden bazılarını sizin için derledik...

Haberin Devamı

Honda’dan 2015’te yenilik yağmuru
Dünyanın en büyük motosiklet üreticilerinden Honda, 2015 model yeni ürün gamını satışa sundu. Bunlar arasında “Spacy Alpha”, “VFR800X Crossrunner” ve “CBR1000RR SP” gibi tamamen yeni modeller dikkati çekerken, “DCT” çift kavramalı otomatik şanzıman seçeneğine kavuşan “NC” serisi de Honda bayilerinde müşterilerini bekliyor.
2015’te Honda’nın ürün gamında birçok yenilik var. Bunların başında, bireysel müşterilere yönelik yeni scooter “Spacy Alpha” geliyor. Yeni far ve sinyal tasarımıyla dikkat çeken Spacy Alpha’nın yüzü de değişirken, stop grubu da bunhdan etkilendi. Kullanışlılığın artırılması amacıyla sele arkası portbagajın şekli değiştirilirken, yolcu için kaydırmaz özellikte lastik ayak desteği eklendi.
Bildik Spacy kalitesinin sürdürüldüğü Spacy Alpha’da çalınmaya karşı önlem olarak yeni anahtar sistemi yer alıyor. Ayrıca tamamen yenilenen 110cc’lik motor, start-stop sistemiyle donatılarak menzil, litre başına 8 km artırıldı. Spacy Alpha ESP Akıllı Güç Kontrol sistemi ve yenilenen dış tasarımıyla günlük kullanımında kendine ekonomik bir seçenek arayan müşterileri hedefliyor.
Yeni otomatik vites
Çift kavramalı DCT otomatik şanzımanın kullanıldığı modellerin sayısı da giderek artıyor. “NC” serisi modellerden “NC 750X” ve “NC 750S”, bundan böyle istenirse DCT ile sipariş edilebilecek.
İlk kez 2010’da VFR1200F modelinde görev alan bu şanzıman, 2014’te yenilendi ve pek çok Honda modelinde kullanılmaya başlandı. Mevcut motor yerleşiminde değişiklik gerektirmeden uygulanabilen bu şanzıman, hassas elektronik kontrol ünitesiyle yumuşak vites geçişini garanti ediyor. Hidrolik sirkülasyonunu kolaylaştırmak, daha hızlı tepki elde edebilmek ve akıcı vites geçişleri sağlamak için yapılan değişiklikler yapılan DCT, ayrıca öğrenme özelliğine sahip yazılımla en ideal vitesler geçiş zamanlamalarını otomatik olarak seçebiliyor.
Tam motosiklet havası
Maceracı ve konforlu
Honda VFR800X Crossrunner, markanın bu yılki bir başka yeniliği. Motosikletin kalbini oluşturan 90 derecelik açıya sahip V4 VTEC motorun alt ve orta devirlerdeki torku artırılırken, egzoz sistemi de modifiye edildi.
Honda Seçilebilir Tork Kontrol Sistemi’ne (HSTC) de yer verilen VFR800X Crossrunner’ın arka tekerinde bir aktarma kaybı yaşandığında, bu derhal tespit ediliyor ve tutunmanın artması için tork gerekli seviyeye getiriliyor. Ayrıca alüminyum çift borudan oluşan şasi, artık tek taraflı alüminyum salınım koluyla birlikte çalışarak daha rijit ve hafif bir yapı sergiliyor. Maceraya uygun bir motosiklet olmasına rağmen ısıtmalı gidon, otomatik sönen sinyal lambaları gibi konfor özelliklerini standart olarak sunan VFR800X Crossrunner’ın yeni tam LED stop grubu, çekici görünümü tamamlıyor.
BMW’den sportif bir maceracı
BMW Motorrad, S 1000 RR ve HP4 superbike ile S 1000 R roadster modelinin ardından ailenin dördüncü üyesi S 1000 XR’yi yarattı.
“Adventure Sport” olarak adlandırılan yeni karışımın karakteristik özelliklerini sunan S 1000 XR, dinamik touring nitelikler, spor performans ve üst düzey konforun yanı sıra günlük kullanıma uyumlu bir yapı sergiliyor. Yeni BMW S 1000 XR modelinin sıralı 4 silindirli motoru, S 1000 R Roadster modelinden türetildi. 11.000 dev/dak’da 160 beygir güç üreten motorun, azami torku ise 9.250 dev/dak’da 112 Nm.
Bu model serisinin mevcut tasarımını temel alan alüminyum alaşım şasinin geometrisi, XR’ın özel gereksinimlerini karşılamak üzere yeniden tanımlanmış. Bununla birlikte S 1000 XR, standart olarak “Rain” ve “Road” sürüş modlarıyla sunuluyor. Yeni modelin diğer standart özellikleri arasında Otomatik Denge Kontrolü (ASC), Dinamik Çekiş Kontrolü (DTC) ve ABS Pro ile birlikte “Dynamic” ve “Dynamic Pro” ek sürüş modları da var.
Tam motosiklet havası
MotoGuzzi’nin popüler modeli imaj yeniledi
MotoGuzzi, ürün gamının önemli üyesi ve 2009’dan bu yana en çok satan modeli olan “V7”yi geliştirerek piyasaya sunuyor. Markanın giriş seviyesini temsil eden V7, ilk motosikletini almak isteyenlere hitap ediyor.
V7’nin yenilenmiş versiyonu, kendinden önceki modelle karşılaştırıldığında net bir dönüşüm ortaya koyduğu için “V7 II” adını almış. Önceki modelin tasarım unsurlarını koruyan 2. nesil V7, bununla birlikte teknoloji, güç aktarımı, ergonomi, emniyet, üretim kalitesi ve sürüş keyfiyle tamamen yeni bir motosiklet olan V7 II, aksesuar çeşitliliğiyle de fark yaratıyor. Ağırlık merkezinin aşağıya çekilen V7 II’de, 744 cc hacimli 48 beygirlik bir motor yer alıyor.
Tam motosiklet havası
Yamaha’nın 3 tekerleklisi
Şehiriçi motosiklet kullanımına farklı bir bakış açısı getiren Yamaha Tricity, güven veren 3 tekerlekli yapısı, eğlenceli sürüş özellikleri ve akıllı, modern imajıyla şehir trafiğinin yeni trendi olmayı hedefliyor.
İki tekerli motosikletten çekinenleri de hedefleyen Yamaha Tricity, dönüş sırasında otomatik eğilen iki ön tekerleğe sahip. Tricity, bu anlamda scooter çevikliğini daha fazla güven ve denge hissiyle bir araya getiriyor. Tricity’nin gücüyse, yeni geliştirilmiş olan 125 cc’lik sıvı soğutmalı ve 4 zamanlı motordan geliyor.
Tam motosiklet havası
Vespa’ya Armanİ damgası
Piaggio Group’un 130. ve Giorgio Armani’nin 40. kuruluş yıldönümüne özel bir Vespa geliştirildi.
Emporio Armani imzalı Vespa 946, scooterın ilk üretildiği 1946 yılına gönderme yapıyor. Vespa 946’da Armani’nin imzası niteliğindeki yumuşak renkler korunuyor. Metalik parçalarsa, gövdeye uygun mat bir etki yaratması için özel işlemden geçirilmiş. “Emporio Armani” yazısı yanda, markanın simgesel kartal logosu da farın üstünde yer alıyor. Lüks aksesuar ve kaplamalar, elektronik sürüş kontrolleri dikkat çekiyor. Vespa 946 Emporio Armani, 13 bin euro’ya satılıyor.
Tam motosiklet havası
Harley güzeli bu yıl da seçilecek!
Efsanevi motosiklet markası Harley-Davidson’ın geçen yıl ilki düzenlenen “Benim Harley’im” yarışmasının ikincisi için heyecan başladı. Modifiye edilmiş Harley’lerin yarıyacağı etkinlik için son başvuru tarihi 31 Temmuz. Yarışmanın lokal finalleri 5 Eylül, ulusal final ise 3 Ekim’de gerçekleştirilecek.
Tam motosiklet havası
Kawasaki’nin süper güçlü Ninja’sı
Motosiklet dünyasının ayrıcalıklı markalarından Kawasaki, ses getirecek modellere imza atmak amacıyla yeni bir yapılanmaya gitti.
Kawasaki Heavy Industries’in Gaz Türbini ve Havacılık şirketlerindeki mühendislerden de destek alan Kawasaki, 300 PS ve üzeri güç elde etmek amacıyla yeni baştan geliştirdiği “Ninja H2” ve “Ninja H2R” supercharged modellerini piyasaya çıkarttı. Ninja H2 ve Ninja H2R, dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa sunuldu.
Tam motosiklet havası
Keyifli yolculuklar için yaratıldı
Suzuki, V-Strom 650XT’yi satışa sundu. “Daha çok yönlü, daha maceracı” konseptiyle piyasaya sürülen V-Strom 650 XT ABS, uzun gezilerden en yüksek keyif elde edilebilmesi amacıyla geliştirilmiş. 645 cc’lik V-çift motoru, hafif ve kompakt aluminyum çerçevesi, yeni telli jantlar, iddialı özellikleri arasında. Suzuki V-Strom 650XT ABS’nin kampanyalı fiyatı 32 bin 450 TL.
Tam motosiklet havası
Motobulance ile 7/24 hizmet
Üç yıl önce kurulan “Motobulance”, motosiklet kullanıcılarına yönelik hizmet ağını ve ürün yelpazesini genişletmeyi sürdürüyor. Şehirlerarası taşımacılığın yanı sıra İstanbul’da motosiklet kullanıcılarının çağrılarına 7/24 cevap veren Motobulance, 2014 aralık ayında Antalya’da açtığı Akdeniz şubesiyle de hizmet vermeye başladı. Antalya Konyaaltı’nda açılan “Motobulance Motocycle Accessories Cafe Shop” ise, farklı motosiklet ürünleriyle iddialı.
Tam motosiklet havası