Ekonomi Tamer Karadağlı ‘su’ya giriyor

Tamer Karadağlı ‘su’ya giriyor

10.10.2009 - 00:40 | Son Güncellenme:

Ünlü oyuncu Tamer Karadağlı sucu oluyor. Bir su fabrikası satın almaya hazırlanan Karadağlı, sanatçılığın yanına işadamlığını da ekleyecek

Tamer Karadağlı ‘su’ya giriyor

‘Çocuklar Duymasın’ adlı dizide ‘taşfırın erkeği Haluk’ karakteriyle şöhreti yakalayan ve şu an ‘Ah kalbim’ dizisinde Doktor Kamuran’ı oynayan Tamer Karadağlı, ‘TST Gıda ve Su Sanayi’ adlı bir şirket kurdu.
Karadağlı, yeni şirketiyle bir su fabrikası satın almaya hazırlanırken küresel ekonomik kriz patlak verdi. Bankaların kredi şartları zorlaştı. Buna rağmen Karadağlı ile ortakları pes etmedi ve bu girişimin peşini bırakmadı.

Suna markasını aldı
Sektöre yakın isimler, krizin dinmeye yüz tuttuğu bugünlerde Karadağlı’nın su fabrikası için tekrar harekete geçtiğini belirtiyor.
Karadağlı, ayrıca Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak su sektöründe kullanmak üzere ‘Suna’ ve ‘Artı’ markalarını da koruma altına aldırdı.
Karadağlı’nın, girmeye hazırlandığı yeni işindeki ortakları ise hem sanat dünyasına hem de gıda sektörüne yakın isimler. Edinilen bilgilere göre, ortaklardan Ali Tirkeş, yıllarca Unilever ve Goodyear’da pazarlamada çalışmış. Daha sonra Tamer Karadağlı ile ortak olarak prodüksiyon şirketi ATK Media’yı kuran Tirkeş, televizyon ve film dünyasına adım atmış.
Diğer bir ortak olan Ufuk Tezer ise, 1992 - 2008 arası 16 yıl çalıştığı Yaşar Holding’de CFO’luğa kadar yükselmiş. Ortaklar henüz erken olduğunu belirterek şirketle ilgili herhangi bir ayrıntı vermekten kaçınsa da, sektöre yakın isimler Suna marka suyun yakın bir zaman içinde raflara çıkabileceğini söylüyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe yöneticileri enerji saçacak

Tamer Karadağlı ‘su’ya giriyor

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve yönetim kurulu üyesi Semih Özsoy enerji sektörüne girmeye hazırlanıyor. Avukat Mosturoğlu ve tekstilci Özsoy kendilerine yeni bir iş sahası belirledi.
‘Ebit Enerji İç ve Dış Ticaret’ adlı yeni bir şirket kuran ikilinin, EPDK’dan gerekli lisansı alarak elektrik üretimi için tesisler kurabileceği ve elektrik satabileceği belirtiliyor.
Yeni şirketin kapsamını geniş tutan iki ortak, hidroelektrik, rüzgâr, güneş, jeotermal, çöp gazı, doğalgaz ve hatta nükleer santral için etüt, mühendislik, danışmanlık ve projelendirme hizmetleri de verebilecek. Şirket merkezi için Şişli’deki Süzer Plaza seçildi.