Ekonomi Tanzime temizlik geliyor

Tanzime temizlik geliyor

12.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ankara ve İstanbul’da açılan tanzim satış noktalarında ürünler çeşitleniyor. Düşük fiyatlı ürün satarak piyasayı düzenlemeyi amaçlayan tanzimlerde temizlik malzemeleri de satılacak

Tanzime temizlik geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarım ürünleri tanzim satış noktalarının açılmasıyla fiyatlarda yarı yarıya yakın düşüş yaşandığını bildirdi. Keçiören’deki toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, tanzim satış noktalarındaki ürünlere temizlik malzemelerinin de ekleneceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Sebze meyve fiyatlarıyla terör estirenlere karşı, nasıl Gabar’da Cudi’de, Tendürek’te inlerine girdiysek sebze, meyve ve gıda terörü estirenlere de belediyelerimiz vasıtasıyla tanzim satışlar semt pazarlarını kurarak Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ucuz ürünü bugün itibarıyla satmaya başladık. Fiyatlar neredeyse yarıya yarıya inmiş durumda. Halk ekmek ile İstanbul ve Ankara’da vatandaşımızın evine nasıl ucuz ekmeği verdiysek şimdi de sebzede meyvede, bunlarla da kalmayacağız, temizlik malzemelerinde de buna gireceğiz. Böylece vatandaşım, Ayşe kardeşim, Fatma kardeşim, Ahmet’im, Mehmet’im bu ucuzluktan en ideal şekilde faydalanacak. Oyunu hep beraber bozacağız, bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz.”

Haberin Devamı

Ticaret Bakanlığının teftiş için hallere gönderdiği müfettişlerin dövülmeye kalkışıldığını dile getiren Erdoğan, bu kişilerin ruhlarında sıkıntı olduğunu söyledi.

Pirinç, bulgur mercimek...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Sincan’da yaptığı konuşmada şunları söyledi

“Maalesef fırsatçılar her yerde ve her dönemde olduğu gibi bu dönemde de işe koyuldular. Fırsatçı bir anlayışla kene gibi milletimizin sırtına yapışanlara meydanı bırakmayacağız. Fırsatçı kur gerilediği halde aynı etikette ısrar edendir. Fırsatçı elinde malı olduğu halde fiyatlar yükselsin diye stokçuluk yapandır. Patates, domates, biber, marul, ıspanak. Ne oldu? Bugünden itibaren Ankara, İstanbul başladık. şimdi direkt olarak bu ürünleri satmaya başladık. Şimdi fiyatlar yarıya indi daha da inecek ve bunlarla kalmayacağız. Pirinç, bulgur, mercimek, hepsi...”