Ekonomi Tarabya’da ‘Garanti’li yalı satışı

Tarabya’da ‘Garanti’li yalı satışı

28.11.2010 - 02:54 | Son Güncellenme:

Finans dünyasının iki ünlü ismi olan Garanti Bankası’nın halef ve selef genel müdürleri Akın Öngör ile Ergun Özen, Tarabya’daki yol yalısını 10 milyon dolara sattı. Yalının yeni sahibi Cevahir Holding’in patronu İbrahim Cevahir’in damadı Yaşar Usta oldu

Tarabya’da ‘Garanti’li yalı satışı

Garanti Bankası eski Genel Müdürü Akın Öngör ile bankanın şimdiki genel müdürü Ergun Özen’e ait olan Tarabya’daki bir ‘yol yalısı’ (boğazda deniz ile arasından yol geçen yalılara bu ad veriliyor), el değiştiren yalılar kervanına katıldı.
Ekonomist dergisinin haberine göre Öngör ve Özen, yaklaşık 2.5 yıl önce ortaklaşa aldıkları bu yalıyı 10 milyon dolara İbrahim Cevahir’in damadı Yaşar Usta’ya sattı. Turizm alanındaki yatırımları ile tanınan Usta’nın Taksim-Talimhane’de The Central Palace adında bir şehir oteli bulunuyor.

Butik otel olacak
Akın Öngör ile Ergun Özen’in sattığı yol yalısı Tarabya Oteli’nden Sarıyer yönüne doğru gidildiğinde sol kol üzerinde yer alıyor. 4 bin 860 metrekare bahçe içinde 1.450 metrekare büyüklüğe sahip yalı, beş kattan oluşuyor. Yalıyı satın alan Yaşar Usta’nın burasını bir butik otele dönüştürme hazırlığı içinde olduğu ifade ediliyor. Konu hakkında bilgisine başvurulan Usta’ya Hac görevini gerçekleştirmek için Suudi Arabistan’da olduğundan ulaşılamadı.

Geçen ay 3 yalı satıldı
Geçen ay Torunlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Kandilli’deki Clifton Yalısı’nı 11.5 milyon dolara, Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek Bebek’teki yol yalısını 21 milyon 500 bin dolara, Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün de Anadolu Hisarı’nda 6 milyon 200 bin dolara bir yalı satın almıştı.

Haberin Devamı

Boğaz’da 366 yalı var
Boğaziçi’nde toplam 366 tane birinci, ikinci ve üçüncü dereceden tarihi eser niteliği taşıyan yalı bulunuyor. Tarihi niteliği olmayanlar da dahil edildiğinde Boğaz’ın iki yakasında toplam 600 yalı bulunuyor. Sarıyer’de 136, Beykoz’da 109, Üsküdar’da 84, Beşiktaş’ta ise 37 tarihi eser niteliğinde yalı var.
Boğazdaki toplam birinci sınıf tarihi yalı; Beykoz 18, Üsküdar 24, Sarıyer 41 ve Beşiktaş’ta altı olmak üzere 89. İkinci sınıf tarihi yalıların dağılımı Beykoz 64, Üsküdar 20, Sarıyer 74 ve Beşiktaş 30 olmak üzere toplam 208 şeklinde. Üçüncü sınıf tarihi eser niteliği taşıyan yalı ise Beykoz 27, Üsküdar 20, Sarıyer 21, Beşiktaş’ta ise bir olmak üzere toplam 69.