Ekonomi Tarihin en büyük cezasını yiyen firma ile sözleşme yenilenmedi!

Tarihin en büyük cezasını yiyen firma ile sözleşme yenilenmedi!

04.11.2016 - 11:03 | Son Güncellenme:

Balıkesir-İzmir karayolunda yaşanan 45 saatlik kar esaretine 1 milyon 350 bin TL ceza ödeyen firma, bu kış yol açma çalışması yapmayacak.

Tarihin en büyük cezasını yiyen firma ile sözleşme yenilenmedi

Karayolları Genel Müdürlüğünün 2014 yılının Aralık ayında 45 saat kar esareti yaşanan Balıkesir-İzmir karayolu için 1 milyon 350 bin TL ceza kestiği yükümlü firma ile yeni dönemde sözleşme yenilenmedi.

Haberin Devamı

Balıkesir'de bir yıl önce yaşanan ve Türkiye'nin en önemli arterinin 45 saat kapalı kalmasına sebep olan kar esaretinin faturası ağır oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü, yolu açmakla yükümlü firmanın sözleşme maddelerini yerine getirmediği gerekçesi ile yıl içinde 1 milyon 350 bin TL ceza kesti. Firma, bu ceza ile birlikte yolun kapalı kaldığı her saat için 30 bin TL ceza ödemiş oldu.

Balıkesir'de geçen yıl meteorolojinin günler öncesinden yapmış olduğu uyarılara rağmen yoğun kar yağışı sonucu Türkiye'nin batısında İstanbul-İzmir yolu üzerinde kalan Balıkesir-İzmir ve Balıkesir-Bursa yolları kar nedeni ile ulaşıma kapanmıştı. Karayolları Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale gereği yol açma ve yol bakım işlerini yürütecek olan firma kar esaretinde zor anlar yaşamış ve dönemin Balıkesir Valisi Mustafa Yaman'dan tepki görmüştü. 45 saat süre ile yolda kar esareti yaşayan vatandaşlar yiyecek sıkıntısı çekerken, Kızılay 3 gün süren seferberlik ilan etmişti. Kar engeli, yüklenici firmanın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Karesi, Altıeylül Belediye ekipleri, AFAD gibi kurumların da desteği ile aşılmıştı.

Haberin Devamı

Başkan Uğur "Bol kar yağsın, bereket olsun. Biz mücadeleye hazırız"

Karayolları Genel Müdürlüğünün bu yıl ihaleye vermediği yol temizleme işlemlerini kendi personeli ve araçları ile yürüteceği öğrenildi. Alınan karar gereği ana yollara ağırlıklı olarak Karayolları ekipleri bakarken, şehir içi yolları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri temizleyecek. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Esas sorun İzmir, Edremit, Susurluk yolu, Çanakçı mevki gibi belli yerlerde sorun oluyor. Biz hazırız, tuz alımı yapıldı, greyderlerimiz hazır, biz hazırız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak sorumlu olduğu yollarda kar mücadelesine hazır. Biz Karayolları ekiplerine de yardım ettik önceki yıllarda. 2014 ve 2015 Aralık aylarında böyle oldu. İnşallah bol kar yağsın, bereket olsun. Biz mücadeleye hazırız" dedi.

Yaşanan olay sonucunda Balıkesir-İzmir karayolu Çanakçı mevkiinde karla mücadele istasyonu kurulurken, burada bulunan istasyona tuzlama çalışmaları için tuz stoğu yapıldığı öğrenildi.