Ekonomi Tarım sigortası 2012’de de büyüdü

Tarım sigortası 2012’de de büyüdü

11.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, 2012 yılında, Devlet Destekli Tarım Sigortalarında son derece başarılı sonuçlar elde edildiğini bildirdi.

Tarım sigortası 2012’de de büyüdü

Sistemin, sürekli büyüyen ve gelişen bir yapı içinde olmasında her geçen yıl giderek genişleyen teminat yapısının, tanıtım faaliyetlerinin, devletin prim desteğinin ve ilgili tüm tarafların payının büyük olduğuna dikkat çeken Dr. Kadak, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı ekili alanların yüzde 7.9’unun sigortalı hale geldiğini vurguladı. Kadak, poliçe sayısının, bir önceki yıla oranla yüzde 26’lık bir artışla 750 bin adede ulaştığını, sigortalı alanların yüzde 31’lik artışla, 12 milyon dekarı aştığını ifade ederek; sigortalanan seraların adedinde, yüzde 122’lik ciddi bir artış yaşandığını söyledi. Kadak, 2012’de Bitkisel Ürün Sigortası ve Sera Sigortası branşlarının yanısıra, Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası kapsamında sigortalanan küçükbaş hayvanların adedinde de, bir önceki yıla göre yüzde 381 oranında artış yaşandığını sözlerine ekledi. Dr. Kadak, 2012 yılında üreticilerden toplanan prim miktarının, 234 milyon lirayken, üreticilere 255 milyon lira hasar ödendiğini de söyleyerek, “Bu tablo, sistemin kâr amacı taşımadığının göstergesidir” dedi.

Haberin Devamı

AIG Sigorta acentelerini akademiyle büyütecek

AIG Sigorta, İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ile geliştirdiği eğitim ve sertifika programı ile sigorta sektöründe bir ilke imza atarak Acente Akademisi projesini hayata geçirdi. “Birlikte Geleceğe” sloganının ışığında AIG acentelerinin gelişiminin, büyümesinin, kârlılığının desteklenmesi, sektörde fark yaratmalarına yardımcı olmak amacıyla geliştirilen proje, sertifikalı ve önceden duyurulan bir takvime bağlı, yıllık eğitim programlı bir proje olması anlamında bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Sertifikalı eğitim
Tüm katılımcılara eğitimin sonunda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden sertifika veriliyor. Acente Akademisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ile acentelere sektörel ve davranış bilimleri eğitimleri sunan ücretsiz bir organizasyon olarak kurgulandı. Davranış bilimleri eğitimleri İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından, ürün eğitimleri ise AIG teknik ekibi tarafından veriliyor. Eğitimler İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ana yerleşkesi Santral Kampüsü’nde gerçekleştiriliyor. 5 yıl sürecek projenin ilk eğitim dönemi kasım ayından itibaren bir sene boyunca Kasım 2013’e kadar sürecek. Eğitimler, acente sahipleri, acente yöneticileri, teknik personel ve satış ekipleri olmak üzere dört ana grupta veriliyor.

Haberin Devamı

Axa Sigorta sosyal sorumlulukta da iddialı

Sigortacılığın verdiği sorumluluk bilinciyle şirketin tüm iş süreçlerinde düzenlemeler yapan Axa Sigorta’da kağıt kullanımını en aza indirmek için çeşitli aksiyonlar alınmış durumda. TEMA aracılığıyla kağıtların geri dönüşüme gönderilmesi gibi uygulamalarla her yıl tonlarca kağıt ve ağaç doğaya kazandırılırken, “Kargo Poşetleri Kutuya, Çocuklar Okula” kampanyası dahilinde kargo poşetlerinin geri dönüşümüyle de eğitime, ekonomiye ve çevreye destek veriliyor. Pil toplama kutularıyla zararlı atıkların doğadan uzak tutulması amaçlanırken, mavi kapak toplama kutularıyla engellilere destek sağlanıyor. Ayrıca Axa Sigorta’da her yıl Kurumsal Sorumluluk Haftası düzenleniyor. 2012’de düzenlenen global kampanyada karbon ayak izi azaltılmaya çalışılırken, belirlenen ülkelerdeki yerel çevre örgütlerinin çalışmalarına da destek olunacak. Axa Sigorta, Türk Kızılayı’nın kan bağışı kampanyasına her yıl düzenli olarak destek veriyor. Her bir çalışanının adına UNICEF’in “Hayat Paketi”nden alarak dünyanın çeşitli yerlerindeki çocuklara ve annelerine gerekli sağlık ve besin ürünlerinin sağlanmasına aracı oluyor.

Haberin Devamı

Artık Facebook hesabı bile sigortalanabiliyor

Güneş Sigorta, yeni uygulaması Güneş Sigorta Facebook Sigortası’yla kullanıcıların anılarını 1 yıl süresince ücretsiz olarak güvence altına alıyor. Uygulama, Facebook kullanıcılarına hesaplarını, üye oldukları ilk gün itibariyle arşivleyerek koruma imkanı sunuyor. Kullanıcılar ayrıca Güneş Sigorta Facebook Sigortası’na ait bir de sertifikaya sahip oluyor.

Eğlence ve güven birarada
Türkiye’de 32 milyon Facebook kullanıcısı olduğunu ve bu rakamın ülkemizi dünya sıralamasında 7. sıraya taşıdığını belirten Güneş Sigorta Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Tan, “Sosyal ağlar artık hemen hemen herkesin günlük hayatının ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Yaşamımızın en özel anlarını bu ağlar aracılığı ile sevdiklerimizle paylaşıyoruz. Bu da hepimizde, hesabımızın tanımadığımız kişilerce ele geçirilmesi ve o güne kadar yapmış olduğumuz tüm paylaşımlarımızın yani anılarımızın kaybolması ihtimaline karşı bir korku yaratıyor. Bu nedenle Güneş Sigorta olarak, Facebook kullanıcılarına özel, hem hesaplarını güvence altına alabilecekleri hem de eğlenceyi yaşayabilecekleri bir uygulama geliştirdik.”