Ekonomi Taşı toprağı altın adı 131.6 milyar $

Taşı toprağı altın adı 131.6 milyar $

10.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’de 30 büyükşehir arasında 131.6 milyar dolar marka değeri ile İstanbul ilk sırada yer alırken bunu 35.5 milyar dolarla Ankara, 24.2 milyar dolarla İzmir takip etti.

Taşı toprağı altın adı 131.6 milyar $

Brand Finance ve Curiocity iş birliği ile ilk kez Türkiye büyükşehirleri için yapılan “Turkey Metropol 30” araştırması şehirlerin marka değerleri ve marka güçlerini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Araştırmaya ilişkin görüşlerini paylaşan Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner, çalışma için büyükşehir gayri safi hasılasının tarım, sanayi ve hizmetler olmak üzere 3 kırılımda hesaba ayrı ayrı katıldığına dikkati çekerek, bu hasılaların ileri yıllara göre tahmin edildiğini söyledi.

Türkiye nüfusunun yüzde 77’sinin büyükşehirlerde yaşadığına işaret eden İlgüner, Türkiye gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 75’inin büyükşehirlerde elde edildiğini, Türkiye’nin sosyo - ekonomik hayatının önemli ölçüde büyükşehirler tarafından şekillendiğini, bu nedenle de büyükşehirlerin doğru performans kriterleriyle yönetilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Taşı toprağı altın adı 131.6 milyar $