Ekonomi Tedbirli olalım ama paniğe gerek yok

Tedbirli olalım ama paniğe gerek yok

22.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fed’in teşvikleri kaldırmaya hazırlandığını açıklamasının ardından doların 2 TL’ye yaklaşmasını değerlendiren Bakan Çağlayan, “Tedbirli olmak gerekir ama paniğe hiç gerek yok” dedi

Tedbirli olalım ama paniğe gerek yok

ABD Merkez Bankası Fed’in aldığı son kararların ardından piyasaların hareketlenmesi ve doların bir anda 1.94 TL’yi test ederek 2 liraya yaklaşmasını değirlendiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, konuyla ilgili kurum ve kuruluşların olayı izlediğini ve gerekeni yapacağını belirterek “Paniğe gerek yok” dedi. Çağlayan, bu konuda şunları kaydetti: “Gerek iş dünyamızın gerek vatandaşlarımızın teyakkuza geçeceği bir durum söz konusu değil. Tabii ki tedbirli olmak gerekir. Herhangi bir paniğe gerek yok. Tabii ki izlenmesi gereken bir olay.”
Lüksemburg ve Belçikalı CEO’larla dün yatırım projeleri için bir araya gelen Çağlayan, dolardaki yükselişle ilgili olarak, “Merkez Bankası bunun regülasyonundan sorumludur. Merkez bankası gerek faiz politikalarının belirlenmesi gerek dövizin ki bizim hükümet olarak belirlemiş olduğumuz serbest kur rejimi çerçevesinde onlarda koymuş oldukları belli aralıklarda, belli bantlarda gerekli müdahaleyi yaparlar” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

‘Takip ediliyor’
“Faizlerde tekrar söylüyorum bu tüm dünyada olan hadiseler tabi sadece mesele FED’in almış olduğu ya da alacağı kararlar değil” diyen Bakan Çağlayan şöyle devam etti:
“Bunlar elbetteki bu olayda bir paya sahip. Çin’deki büyümenin yavaşlaması da ister istemez dünya ekonomisini bir yerde farklı etkileyecektir. Türkiye’de şu anda yaşanmakta olan ekonomik süreç Türkiye’yi herhangi bir şekilde bu konuda bir endişeye sevketmediğini ifade etmek istiyorum. Herhangi bir paniğe gerek yok, ancak tabi izlenmesi gereken değerlendirilmesi gereken bir olay. Elle gelen düğün bayram derler bizde biliyorsunuz bakalım. Dışarıdan gelen bir etki ama biz Türkiye’de ilgili kurumlar kuruluşlar olayı zaten izliyorlar takip ediyorlar.”