Ekonomi Tekno Ramazan vakti!

Tekno Ramazan vakti!

28.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ramazan davulu, imsakiye, zikirmatik, iftar yemeği, Karagöz Hacivat gibi Ramazan ayına özel pek çok uygulama mobilde yerini aldı. Oruç tutanlara yardım edebilecek mobil uygulamalara mercek tuttuk

Tekno Ramazan vakti

Ramazan teknolojiye de geldi. Ramazan ayına özel pek çok mobil uygulamanın kullanımı artarken yenileri de mağazalarda yerini alıyor. Ramazan davulundan iftar yemeklerine, zikirmatikten Karagöz Hacivat oyununa kadar pek çok uygulama bulunuyor. Hem App Store hem de Google Play’deki bu uygulamalar oruç tutanlara yardım ediyor.

Haberin Devamı

Ramazan Davulu: Her ne kadar mahallenizdeki davulcu sizi uyandıracaksa da işi yine de sağlama almak istiyorsanız cep telefonunuza bir Ramazan davulu uygulaması indirebilirsiniz. Bu alanda her iki platformda pek çok uygulama var. En iyilerinden biri Google Play’de ‘Ramazan Davulu’. Uygulamada alarm özelliği de var. Kullanıcılara davul çalma imkanı veriyor ve davul sesini kullanarak alarm oluşturulmasını sağlıyor. Ramazan davulu sesini sahura kalkmak için veya iftar vaktini anımsamak için bir alarm olarak kullanabiliyorsunuz. Yeni nesil Davul HD Pro gibi uygulamalar da var. HD kalitede davul çalma uygulamasıyla en güzel ritimleri tutturarak müzik bilginizi konuşturabilirsiniz.

Tekno Ramazan vakti
İmsakiye: Her şehrin özel imsak ve iftar vakti bilgilerini sunan pek çok ücretli ve ücretsiz mobil uygulama bulunuyor.

Haberin Devamı

Uygulamalarda alarm ve uyarı sistemleri de mevcut. En popülerlerinden biri ‘İmsakiye 2017.’ Hem Android telefonlar hem de iPhone’lara indirilebiliyor. Türkiye’deki tüm il ve ilçelerin imsakiye ve iftar vakitlerini gösteriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tüm dünya için yayınladığı tüm vakit bilgilerine bu uygulama ile ulaşmak da mümkün. Vestel Mobil İmsakiye, Türkiye’deki tüm illerin iftar ve imsak vakitlerini gösteren ve ezan okunduğunda hatırlatan ücretsiz bir uygulama. ‘İftara Ne Kadar Kaldı’ da öne çıkan aplikasyonlardan.

Yemek tarifleri...

İftar yemeği: Oruç tutanların her gün farklı lezzetler denemesi için uygulamalar geliştirildi. Yemek tarifleri günlük olarak veriliyor. Haftalık olarak da listeleyenler bulunuyor. Ramazan İftar Yemekleri, Nefis Yemek Tarifleri, İnternetsiz Ramazan Yemekleri bunlar arasında. Ücretsiz olan uygulamalar pratik ve çeşitli tarifler veriyor. İftar yemeği için yüzlerce tarife ulaşabilme yanında bazı uygulamalarda kendi tarifinizi göndererek listede yer almasını sağlayabilirsiniz.

Twitter’dan emoji: Bu yıl Twitter kullanıcıları için daha güzel ve mutlu edici bir Ramazan deneyimi yaratmak amacıyla emoji geliştirildi. Türkçe #Ramazan hashtag’i ile birlikte #Ramazan temalı emojiler kullanılabilecek. Hashtag’lerden herhangi birini Tweet’lerinize eklediğinizde bu ifadelerin yanında bir hilal işareti çıktığını göreceksiniz. Fener görseli ise geliştirilen emojilerden bir diğeri. ‘Fener’ anlamına gelen ‘lantern’ı kullanarak hashtaglerinizle fener emojisini görebileceksiniz.

Haberin Devamı

Karagözüm hoşgeldin!

Karagöz ve Hacivat: Geleneksel Ramazanların vazgeçilmezi Karagöz ve Hacivat hem klasik haliyle hem de mobil oyun olarak iki platformda da yerini aldı. App Store’da Karagöz ve Hacivat adıyla sahne, hikayeler, bilgiler ve müzikten oluşan bir uygulama var. Karagöz sahnesi kurabilmeye olanak sağlıyor. Farklı karakterler, evler, arka planlar ve müzikler arasında seçim yapabilir, dilediğiniz gibi sahnenizi kurabilirsiniz. Google Play’de ise günümüze uyarlanmış mobil oyun örnekleri var. Karagöz ve Hacivat Hazine Yolu bunlardan biri...

Zikri mobil ortamda çekin

Zikirmatik: Zikir ve tesbih çekmeye yarayan uygulamalarla istenilen sayıda zikir çekmek mümkün. Daha sonra devam etmek için kaldığınız yeri kaydetmeye de imkan veriyor. Tek tuşla tüm sayacı sıfırlayıp yeniden başlatabiliyorsunuz. Ekranda çekmek istediğiniz zikir sayısını, kalan sayıyı, zikir adını, zikir tuşu üzerinde de o ana kadar çektiğiniz zikir sayısını görebilirsiniz. Gerçek Zikirmatik, Akıllı Zikirmatik bu uygulamalar arasında.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜN

GM6 Türkiye’de raflarda satışta

Tekno Ramazan vakti

General Mobile’ın yeni Android One telefonu GM 6, Türkiye’de satışa sunuldu. GM 6, ‘Sadece akıllı değil, düşünceli telefon’ sloganıyla KDV dahil 1.099 TL’ye raflarda yerini aldı. Gri ve altın olmak üzere iki farklı renk seçeneği, tek ve çift sim kart versiyonlarıyla tüketiciyle buluştu. 5 inç’lik IPS HD ekranı bulunan telefon, 64 bit Quad Core 1.5 GHz işlemciye sahip. Android 7.0 işletim sistemi, 13 MP flaşlı arka, 8 MP flaşlı ön kamerası var. 3 GB Ram, 32 GB dahili hafıza, 128 GB’a kadar mikro SD desteği, 3000 mAH pil diğer teknik özellikleri arasında. General Mobile Başkanı Sebahattin Yaman, “Google iş ortaklığımız ile yeni pazarlara açıldık ve 28 ülkeye ulaştık. GM 6 Android One ile 45 ülkede General Mobile ürünlerinin satışını yapmayı ve başarılarımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YENİ FIRSAT

Tekno Ramazan vakti

Alışverişte kazandırıyor

Tanı’nın mobil alışveriş yaptıkça geri kazandıran uygulaması Chippin, Ramazan ayında kazandırıyor. Chippin, 24 Haziran’a kadar geçerli olacak kampanya kapsamında seçili üye işyerlerinden 10 TL ve üzerinde yapılan harcamalarda yüzde 25 Chippin kazandıracak. Chippin, anlaşmalı olduğu 200’ü aşkın markayla her kullanıcısına özel deneyimler yaşatarak mahalledeki markete kadar alışveriş kolaylığı sağlıyor. Kullanıcılar, biriktirdikleri Chippinlere ek olarak harcamalarını uygulama üzerinden kartla ödeyebiliyor.