Ekonomi Teknoloji ‘güneş’e çıktı, cihazlar lükse yöneldi

Teknoloji ‘güneş’e çıktı, cihazlar lükse yöneldi

07.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Las Vegas’ta 6-9 Ocak tarihleri arasında açık kalacak olan Tüketici Elektroniği Şov’u (CES) ilk gününde birbirinden ilginç ürünlere sahne oldu.

Teknoloji ‘güneş’e çıktı, cihazlar lükse yöneldi

Büyük teknoloji firmaları ve startup’lar yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Giyilebilir teknolojiden, internete bağlı otomobillere, akıllı saatlerin yeni versiyonları ve günlük hayatta kullanılabilecek ilginç icatlar katılımcıların beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

Mercedes’ten lüks bir ‘gelecek’

Mercedes-Benz, CES 2015’te tanıttığı konsept modeli ‘F 015 Luxury in Motion’la fuarın gözdelerinden oldu. Sürücüsüz, kendi kendine gidebilen otomobilde, sürücü “isterse” kullanabilecek. Sürücü koltuğu dahil dönebilen ve içi bir toplantı salonuna dönüşebilen otomobil, hibrit teknolojili. Google’ın kendi gidebilen otomobilinden daha gelişmiş olan araçta, sürücü ya da yolcular hızı ve sürüşü ekrandan ayarlayıp, kontrol ediyor.

Hem mücevher kaplı hem de güneş enerjili

Avusturyalı mücevher firması Swarovski ve teknoloji startup’ı Misfit, güçlerini birleştirdi. Swarovski Shine adı verilen kadınlara yönelik yeni fitness ve uyku izleyici cihaz koleksiyonu üzerine çalışıyorlar. Bu cihazlar, kristal ve mor kristal ekrana sahipler. Mor olan cihaz aynı zamanda güneş enerjisi kullanıyor. Kristalin altında bulunan mini güneş enerjisi hücresi üzerinde ışığın toplanması sağlanıyor. Giyilebilir cihazın çalışması için 10-15 dakika güneşi görmesi yeterli. Cihazın fiyatı 170-240 dolar arasında olacak.

Haberin Devamı

Fiyatı herkeste dudak uçuklattı

Lüks otomobil markası Lamborghini’nin adını taşıyan cep telefonu fuarda fiyatıyla dudak uçuklattı. 6 bin dolar fiyat biçilen Tonino Lamborghini 88 Tauri, paslanmaz çelik ve deriden imal ediliyor. Telefon, çift sim kartla da çalışıyor. 5 inç’lik ekrana, 20 megapiksel kameraya, Android işletim sistemi ve 3 GB RAM’e sahip.
Siyah, altın ve gümüş rengindeki telefon, beş renge sahip yüksek kalitede deriyle tamamlanıyor. Her telefon elle üretiliyor. Keskin geometrik hatlar ve renk kombinasyonu ikonik cihazın tarzını tamamlıyor.

E-mürekkepli saat ve flaş...

Lenovo, fuara akıllı saati Vibe Band ve selfie flaşıyla damga vuruyor. E-mürekkep ekranıyla dikkat çeken saatin, 1.43 inç’lik ekranı var. E-mürekkep teknolojisi, güç tüketimini en aza indiriyor. Vibe Band, hem Android hem de iOS cihazlarla eşzamanlanabiliyor. Fitness izleme cihazı olarak da atılan adımları, kaloriyi, mesafeyi ve uyku düzenini gösteriyor. Cihaz, siyah ve gümüş rengiyle nisan ayında 89 dolardan piyasaya çıkıyor olacak. Lenovo’nun selfie flaşı Vibe Xtension Selfie Flash, bir metreyi aydınlatıp selfie’ye ışık katacak.

Haberin Devamı

Smartwatch 3’ün tamamı çelik...

Sony, akıllı saati Smartwatch 3’ü tamamen çelik versiyonuyla CES 2015’te yeniden lanse etti. Android Wear işletim sistemine sahip cihazın, düz bir yüzeyi ve kare göstergesi var. Saat IP68 su geçirmezlik standardına sahip ve mikro USB’yle şarj edilebiliyor.
Spor uygulamaları için bağımsız GPS’i ve Sony’nin Lifelog fitness yazılımı ve kalp ritmini ölçen monitörü bulunuyor. Tamamı çelik saat Smartwatch 3, gelecek ay dünyada satışa çıkıyor.

67 TL’lik yeni Nokia telefon

Microsoft’un Nokia birleşmesinden sonra piyasaya sürdüğü telefonlardan biri olan Nokia 215, 29 dolarlık (67 TL) fiyatıyla ilgi gördü.
Cihazın bu yılın ilk çeyreğinde piyasada olacağı açıklandı. Yeni cihazlarda Nokia adını kullanmama kararı almasına karşın Microsoft’un yeni cihazı Nokia markasını taşıyor. Cihazın teknik özellikleri şöyle: “2.4 inç’lik ekran, 0.3 megapiksel kamera, MP3 ve FM radyosu var. Bluetooh kulaklık ve hoparlörle eşleşebiliyor. 29 gün şarj olmadan bekleme modunda kalabiliyor.” Uygun fiyatlı cep telefonu, ilk olarak Ortadoğu, Afrika, Asya ve Avrupa’da satışa sunulacak.

Yazarlar