Ekonomi TEMA PARK’I MAYISTA SATIŞA ÇIKARACAK

TEMA PARK’I MAYISTA SATIŞA ÇIKARACAK

10.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mesa’nın Artaş ve Kantur ile hayata geçirdiği Tema Park projesi mayıs ayında satışa çıkacak. 3 milyar liralık proje eğlence parkına da ev sahipliği yapacak.

TEMA PARK’I MAYISTA SATIŞA ÇIKARACAK

Türkiye’nin en köklü gayrimenkul şirketlerinden biri olan Ankara kökenli Mesa, yeni projelerine doludizgin devam ediyor. Hem müteahhitlik işlerini hem de proje geliştiriciliğini sürdüren firmanın İstanbul’daki projeleri ise oldukça iddialı. Halkalı’daki dev Tema Park projesini satışa sunmaya hazırlanan firmanın Kartal, Kağıthane, Bahçelievler, Büyükçekmece ve Çamlıca’da yeni projeleri bulunuyor.
Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, firmalarının son dönemde İstanbul’da yoğunlaştığını belirterek, portföylerindeki en büyük proje olan Tema Park’ta mayıs ayında satışa çıkmaya hazırlandıklarını söyledi. Erhan Boysanoğlu, yaklaşık 3 milyar lira değerindeki karma projede ilk olarak konutları satışa çıkaracaklarını vurgulayarak, “İlk olarak mayıs ayının sonuna kadar konutları satışa çıkaracağız. Şu anda kentsel planlamadan onay alıyoruz. Ruhsatı da alınca satışlara başlayacağız” diye konuştu.
Erhan Boysanoğlu, Tema Park projesinde satışa çıkaracakları konutların örnek dairelerini hazırladıklarını kaydederek, henüz ön satışa da çıkmadıklarını söyledi. Konutların 2015 yılında teslim edilmesinin planlandığını anlatan Boysanoğlu, projede toplamda 3 bin 900 konut olacağını söyledi.

Kent gibi tasarlandı
Projenin karma yapısı nedeniyle farklı unsurları birarada toplayacağını anlatan Boysanoğlu, şu bilgileri verdi:
“Proje farklı adalardan oluştuğu için kentsel planlamaya tabi oldu. İçinden geçen yollar, yeşil alanlar ve meydanlar belirlendi. Tema Park’ın içinde büyük bir meydan bulunacak. Meydanda otellerin yanı sıra ticari alanlara yer vereceğiz. Tema Park, otel ve fuar alanının yanı sıra fuar merkezi de projede mevcut. Bunların hepsini sırayla hayata geçireceğiz. Tema Park’ın maliyeti ise 227 milyon euro.”
Sessiz roller coaster
Erhan Boysanoğlu, projenin içindeki eğlence parkının konut satışlarına olumlu etki edeceğini belirterek, eğlence parkında tematik bir konsept geliştirdiklerini açıkladı. Tematik parkın içinde farklı etaplara yer vereceklerini ifade eden Boysanoğlu, “Ortadoğu’yu, Asya’yı veya Avrupa’yı andıran parklar bulunacak. arklı unsurlara yer vereceğiz. Burada özel tasarımlar yapıyoruz. roller coaster’ların sessiz çalışanlarını getiriyoruz” dedi.

Yeni kavşak planı
Erhan Boysanoğlu, Tema Park’ın bulunduğu bölgede yeni bir kavşak planladıklarını anlatarak, bu yolun Tema Park, Kayabaşı ve Olimpiyat Stadı’na ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıracağını söyledi. Kavşağın İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’na aday olmasıyla bir zorunluluk haline geldiğini ifade eden Boysanoğlu, “Bu kavşak oldukça büyük bir şekilde tasarlandı. 200 milyon liralık maliyeti var. Buradan tüm yönlere akıcı bir trafik sağlanabilecek. Hem olimpiyatlar için hem de İstanbul’un vizyon projeleri için bu kavşak önem taşıyor” dedi.

Haberin Devamı

Kağıthane’ye ofis yaptı
Erhan Boysanoğlu, Kağıthane’deki Papirus İş Merkezi’ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 25’inin satış ve kiralamasının sürdüğünü belirterek, “Kağıthane iyi gelişiyor. Altında Metro Gross market var ve çok iyi çalışıyor. Bu da bölgedeki potansiyeli gösteriyor” dedi.
Bahçeşehir’de devam
Erhan Boysanoğlu, proje geliştirecekleri bir başka bölgenin Bahçeşehir olduğunu vurgulayarak, “Bu bölgede Nurol ile birlikte iş yapıyoruz. 1100 konut yapacağı ama ilk planda 700 tanesine başlayacağız” diye konuştu.
Büyükçekmece’ye villa
Boysanoğlu, Büyükçekmece Sırtköy’de 1 milyon metrekareli bir yer bulunduğunu belirterek, “Bu proje için hazırlık yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde satışlara başlamayı planlıyoruz” dedi.
Kartal’ı dönüştürüyor
Boysanoğlu, İstanbul Kartal’da iki projeleri bulunduğunu ve E-5 üzerindeki Mesa Kartal’ın lansmanını yapacaklarını belirterek, Kartal sahildeki projelerini de devreye alacaklarını açıkladı.
Ankara’ya Yaşamkent
Bir taraftan da Ankara’daki projelerine devam ettiklerini ifade eden Boysanoğlu, “Başkent’te Çayyolu’nda yeni bir projeye başlıyoruz. Burada 880 konut yapacağız” dedi. Boysanoğlu, Ankara’daki Park Oran projesini ise bu yıl tamamlayacaklarını söyledi.
Libya’ya dönüş
Boysanoğlu, iç pazarın yanı sıra yurtdışında da projelerinin devam ettiğini kaydederek, “Libya’da bu yıl tekrar faaliyete geçmeyi planlıyoruz. Ülkenin doğusunda sıkıntı var ama Tripoli’de işler iyi gidiyor” dedi.
150 oyla projeyi aldı
Erhan Boysanoğlu, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni merkez binasını kendilerinin inşa ettiğini söyledi. 150 müteahhidin bu binayı yapmak için Mesa’yı seçtiğini vurgulayan Boysanoğlu, “Bu durum Mesa’nın ne anlama geldiğini gösteriyor. Biz orada Leed’in en üst seviyesi olan Platin sertifikalı bir proje yapıyoruz. Türkiye Müteahhitler Birliği de örnek olsun diye böyle bir projenin altına imza atıyor” diye konuştu.
Net- brüt farkı kalkmalı
Boysanoğlu, konut satışlarında uzun zamandır gündemde olan net-brüt metrekare farkının özellikle yabancılara satılan konutlar nedeniyle sorun çıkarabileceğini belirterek, bu fark nedeniyle ihalelerde bile farklı teklifler verildiğini söyledi. Boysanoğlu, “Bir ihaleye giriyorsunuz ve firmaların net-brüt metrekare hesapları farklı. Satılabilir alanda yüzde 20 fark ortaya çıkabiliyor. Konutların satışında net metrekare hesabı dikkate alınmalı” dedi.

Haberin Devamı

Dönüşümde Esenler Belediyesi ve Garanti el sıkıştı
Mortgage Uzmanı Garanti ve Esenler Belediyesi, kentsel dönüşümü hızlandırmak ve minimum maliyetle daha güvenli dairelerde yaşama imkânı sağlamak amacıyla Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi protokolü imzaladı.
İmza töreni, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay’ın katılımıyla Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Protokol sayesinde evlerini kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek isteyenlere Garanti Mortgage tarafından konut kredisi imkânı sunulacak.
Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu kentsel dönüşümde toplumsal talebin oluşmasıyla beraber büyük bir mesafe kat edildiğine dikkat çekti.
Esenler’de yenilenmesi gereken konut sayısının 100 bin olduğunu belirten Göksu, “Şu anda bizim başladığımız dönüşümde konut sayımız 10 bin 234. Daha almamız gereken uzun bir yol var. Plan notlarımız 4 yıl için geçerli” dedi. Göksu, “Kat karşılığı anlaşmak ya da bireysel olarak evini yenilemek isteyenler bugün imzalayacağımız protokol sayesinde bu finans desteğinden yararlanabilirler. Binanın riskli yapı düzenlemesi yapıldıktan sonra bu krediden istifade edebilirler” diye konuştu.
Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay da, “Bu proje kapsamında ömrünü dolduran evler daha güvenli, altyapısı daha sağlam, modern ve sosyal yapılara dönüşecek. Özellikle sürecin daha hızlı ilerlemesi adına, belediyelerimizin bu tür çalışmalarda mutlaka yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Biz de Mortgage Uzmanı Garanti olarak, bu ve benzeri projelerde yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Evler küçüldü mobilya anlayışı değişti
Şehirdeki nüfus yoğunluğu ve yaşam koşullarının pahalı olması gibi faktörler, aile kavramıyla birlikte ev kavramını da değiştirmeye başladı. Günümüzde 3+1, 4+1 gibi geniş aileleri kucaklayan bol odalı ve ferah dairelerin yerini, 1+1, 2+1 odalı ve düşük metrekareli daireler almaya başladı.
Yeni nesil evlerin günümüzde hızla artmasıyla beraber, tüketicilerin mobilya ihtiyaçları da farklılaşmaya başladı. Klasik, oymalı ve geniş yer kaplayan mobilyaların yerini, minimal esintili modern tasarımlar almaya başladı. İnşaat sektöründeki değişimi yakından takip eden mobilya üreticileri de artık bu yönde mobilyalar tasarlıyor.
Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik bu konuda, yeni nesil evlerin metrekare olarak da stil olarak da eski evlere göre çok daha farklı özellikler taşıdığını söyledi. Özçelik, “Çoğunlukla 1+1 olarak tabir edebileceğimiz studio tipi dairelerin tercih edildiği bir dönemde, mutfak ile beraber olan bir odada sandık ve yatak özelliği bulunan bir kanepe ile ufak ölçülerde bir TV ünitesi yeterli oluyor. Daha fazla mobilya koyduğunuz zaman ise mekan, sıkıcı bir hal alıyor” dedi.
Dolap satışları arttı
İnşaat firmaları yeni nesil evlerde sabit portmanto ve gardırop yapsa da, bunların ailelere yeterli gelmediğini belirten Özçelik, ailelerin ekstra dolap, ayakkabılık ve dresuar aldıklarını vurgulayarak, “Modoko’ya gelen ailelerin portmanto ve gardırop satın alma alışkanlıklarında azalma yaşanırken, daha küçük boyutlu dolap, ayakkabılık ve dresuar taleplerinde artış söz konusu” diye konuştu.
Küçülen mobilyalarla birlikte aksesuarların daha çeşitlendiğini belirten Özçelik, şunları dile getirdi: “Aileler daralan evlerini hareketlendirmek için aksesuar kullanımına ağırlık verdiler. Bu nedenle Modoko olarak biz, bir evin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bir yapıya sahibiz. Bünyemizde sadece mobilya değil, perdeden halıya, aksesuardan avizeye kadar bir evin ihtiyacı olan her şeyi bulabilmek mümkün.”

Haberin Devamı

Greenist konutlarında 1 yıl sıfır faiz seçeneği
Alüminyum devi Saray Grup’un hayata geçirdiği Greenist konutlarında, 60 ay vadeli 0,56 faiz oranı ile ev sahibi olmak mümkün.
İstanbul Bahçelievler’de gerçekleştirilen projede Garanti Bankası ile yapılan anlaşmayla cazip fırsatlar sunuluyor. 12 ay vadede faiz oranının sıfır olduğu anlaşma çerçevesinde, 0,56 faizle kredi alma imkânı sağlanıyor. Greenist’te herkesin mutlaka kendine ait bir teras veya balkona sahip olacağını söyleyen Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı Dikici, “Koruluk içerisinde konumlandırılan evlerimizde Greenist sakinlerinin kendilerini dört mevsim tatilde hissetmeleri için her tür detayı düşündük” dedi.

Haberin Devamı

Parkone’da komşular örnek daireleri gezecek

Mitaş Gayrimenkul’ün, Uskumruköy’de hayata geçirdiği Parkone’dan ev satın alanlar ve almayı düşünenler, Marsan Marmara Holding Co-Ceo’su Berk Çiller’in ev sahipliğinde 14 Nisan Pazar günü saat 15.00-17.00 saatlerinde düzenlenen Happy Hours’ta buluşuyor.
Parkone sakinleri bu partide komşularıyla birlikte eğlenceli ve keyif dolu saatler geçirirken projeyle ilgili gelişmeler hakkında da bilgi edinebilecek ve örnek daireyi gezecekler. Konutların yüzde 68’inin satışının tamamlandığı projede anahtar teslimlerin Ağustos 2013’te yapılması planlanıyor. Projede 41 konut yer alıyor.

Kılıçdaroğlu 20 Nisan’da ‘Dönüşüm’ü konuşacak

Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER), kentsel dönüşümün tüm taraflarını somut modellerle biraraya getirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda dernek, 20 Nisan 2013 tarihinde The Wedding House tesislerinde Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ni organize ediyor.
YAPDER Genel Koordinatörü Mehmet Gözcü’nün yaptığı açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı zirvenin moderatörlüğünü ise Ekonomi Gazeteciler Başkanı Celal Toprak yapacak. Zirve, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, akademisyenler, inşaat firmaları, muhtarlar ve Gazetecilerin katılımıyla gerçekleşecek.

Dev projeden sonra okul inşasına başladı
Mehtap Mutfak Eşyaları tarafından “Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası” kapsamında Kocaeli Kartepe’de yaptırılan Kamer Öncel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ni inşasını Rings İstanbul’u yapan Selin Yapı üstlendi. Sağlık Meslek Lisesi müfredatına uygun ilk proje olma özelliği taşıyan okulda, 16 dersliğin yanı sıra, 7 laboratuvar, beden eğitimi salonu, konferans salonu ve 5 mesleki atölye bulunuyor.
Okul, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından açıldı. Mehtap Mutfak Eşyaları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öncel, 3 milyon 800 bin liraya mal olan okulu kendi annesi nezdinde tüm annelere ithaf ettiğini belirtti.

Yazarlar