Ekonomi Tesla bir batarya ile süper otomobil yarattı!

Tesla bir batarya ile süper otomobil yarattı!

25.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla, araçları için kendi geliştirdiği yeni bir batarya piyasaya sürürken, söz konusu batarya ile bir aile otomobili olan Tesla Model S, süper spor otomobillere kafa tutacak hale gelecek.

Tesla bir batarya ile süper otomobil yarattı

Tesla Motors, kendi ürettiği Model S ve Model X’te kullanılabilecek, sonradan takılabilecek 100 kilovat saatlik (kwh) bataryanın, araçların tek şarjla 400 kilometrenin üzerinde yol yapılabilmesine olanak tanıyacağını bildirdi. Model S’e 10 bin dolar, Model X’e de 20 bin dolar bedelle takılabilen batarya sayesinde Model S’in, 0-96 km/s hıza 2.5 saniyede ulaşacağı kaydedildi. Model X’te de bu süre 2.9 sn olarak açıklandı.

Yapılan açıklamada, yeni geliştirilen bataryanın, Model S’i tek şajla Amerikan standartlarına göre 506 kilometre, Avrupa Birliği standartlarına göreyse 611 kilometre yol yaptıracağı vurgulandı. Model X içinse bu değer ABD standartlarına göre 465 kilometre. Şirket, bu değerlerin, elektrikli araçlar için “ilk” olduğunu vurguladı.

Mütevazı değil!

Tesla, bununla birlikte 100 kwh batarya ile donatılan Model S ve Model X versiyonlarını eylül ayından itibaren satmaya başlayacak. Şirket, bu batarya sayesinde dünyanın “seri üretilen” en hızlı otomobilini piyasaya sunmuş olacak. Tesla Model S, bu batarya ile Ferrari’nin LaFerrari ve Porsche’nin 918 Spyder modellerine kafa tutabilecek hızlanma değerleri sunacak. Ancak her iki model de, sınırlı sayıda üretiliyor.