Ekonomi TGC’den kâğıt sorunu için medya zirvesi

TGC’den kâğıt sorunu için medya zirvesi

12.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gazetelerin ve yayıncıların kâğıt sorunu masaya yatırıldı.

TGC’den kâğıt sorunu için medya zirvesi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) dün Çemberlitaş’taki Basın Müzesi’nde ‘Gazete ve Yayıncılıkta Kâğıt Sorunu Toplantısı’ düzenledi.

Haberin Devamı

Döviz artışı etkiledi

Tüm yaygın gazetelerle yerel gazetelerin, dergilerin ve meslek örgütü temsilcilerinin davet edildiği toplantıda gazetelerin dövize bağlı olarak ağırlaşan kâğıt sorunu ele alındı. Toplantıyı TGC adına Başkan Turgay Olcayto yönetti. TGC adına toplantıda Genel Sekreter Sibel Güneş ve Yönetim Kurul Üyesi Gülseren Ergezer Güver de bulundu.

Toplantıya Milliyet Gazetesi’den Mete Belovacıklı, Serkan Arman, Hürriyet Gazetesi’nden Vahap Munyar, Sefer Levent, Cumhuriyet Gazetesi’nden Olcay Büyüktaş, Yeni Şafak Gazetesi’nden İdris Saruhan, Aydınlık Gazetesi’nden İlker Yücel, Şule Perinçek, Dünya Gazetesi’nden Talip Aktaş, Birgün Gazetesi’nden İbrahim Aydın, Evrensel Gazetesi’nden Fatih Polat, Karar Gazetesi’nden Erhan Zorba, Yenigün Gazetesi’nden Engin Köklüçınar, Leman Dergisi’nden Zafer Akrar, Ali Yavuz, Yeni Çağ ve Günboyu Gazetesi’nden Zeki Efe, Yeni İstanbul Gazetesi’nden Arif Gündoğdu, Gölcük Haber Gazetesi’nden Nurettin Şenemre katıldı.

Haberin Devamı

Rapor hazırlanacak

Basın Müzesi’ndeki toplantıya meslek örgütlerinden Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri İlkay Kaya, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve Başkan Vekili Fahri Aral katıldı. Toplantıda gazetelerin ve yayıncıların kâğıt sorunu için çözüm önerileri paylaşıldı. Çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırlanıp Cumhurbaşkanlığı’na ulaştırılacak.