Ekonomi THY bavuldan İhracat çıkardı

THY bavuldan İhracat çıkardı

08.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

TİM Başkanı Büyükekşi, THY’nin yeni hatlarla ihracata önemli katkı sağladığını belirterek, “Geçen yıl 25 hat açıldı, bu yıl 25 hat açılacak. 50 ülkeye ticaret heyeti göndereceğiz” dedi

THY bavuldan İhracat çıkardı

Türk Hava Yolları (THY) yeni hatlarıyla birlikte ihracatın da önünü açtı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, THY’nin yeni açtığı hatlarla ihracata önemli bir katkı sağladığını söyleyerek, yeni noktalara ihracatın da yoğunlaştığına dikkat çekti.
Afrika ve Güney Amerika ülkelerine direkt uçuş yapılmadığı taktirde, bu bölgelere iki üç aktarmayla 16-20 saatte ulaşılabildiğini belirten Büyükekşi, “Gidiş-dönüş bu kadar zor olunca, ihracatçı da bu ülkelere gitme konusunda tedirginlik ve kararsızlık yaşıyor” dedi.

İspanyol Zara’ya direkt sefer
Dünyanın hız çağını yaşadığını söyleyen Büyükekşi, “Gidemediğin yer senin değildir” dedi. Büyükekşi, şöyle devam etti: “Mesela bir süre önce ihracatçılar, Zara’nın bulunduğu İspanya’nın A Coruna şehrine gitme konusunda zorluk yaşadıklarını ilettiler. Aktarmalarla birlikte gidiş-dönüşlerinin üç günlerini aldığını belirttiler. Biz de THY’de durumu görüştük. THY bu kente direkt sefer koyuyor. İhracatçılar böylece iki günlerini kurtarmış olacaklar.”

‘İhracata büyük katkısı var’
Türk Hava Yolları’nın açtığı yeni hatlar sayesinde ihracatçıların dünyanın dört bir tarafına daha kolay ulaşabildiğine dikkat çeken Büyükekşi, “THY 2011 yılında Irak’a 5 hat, İtalya’ya 3 hat, İspanya’ya 2 hat, Çin’e, ABD’ye, İran’a, Libya’ya, Pakistan’a, İngiltere’ye, Suudi Arabistan’a 1 yeni hat açtı. Bu ülkelerin tamamına yaptığımız ihracat 2011 yılında önemli artışlar gösterdi.
2012 yılında da yeni hatlar açılmaya devam etti. Geçen yıl 25 yeni hat açıldı. Bu yıl 25 hat daha açılacak. Bu hatlarla birlikte 50 ülkeye TİM olarak ticaret heyeti düzenleyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

THY bavuldan İhracat çıkardı

‘THY, TİM’e 100 bilet tahsis ediyor’

THY’nin ilk uçuşa başladığı tarihten itibaren TİM’e 100 bilet tahsis ettiğini anlatan Mehmet Büyükekşi, şunları söyledi: “Bu biletler heyetler halinde gidilebilsin diye 10’dan az, 40’tan fazla olamıyor. İşadamları ilk açılan hatlara keşif gezisine gidiyor.
Pazar şartlarına, rekabet fiyatlarına bakılıyor. Böylece ihracatın da önü açılmış oluyor.”