Ekonomi THY’DE JET İSTİFA - ATAMA

THY’DE JET İSTİFA - ATAMA

07.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

THY’de ‘Başkanlık’ koltuğu sürpriz istifa sonrası Hamdi Topçu’dan İlker Aycı’ya geçti. Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı olarak bilinen Aycı, 1 yıl önce bağımsız üye olarak THY’ye adım atmıştı

THY’DE JET İSTİFA - ATAMA


Türk Hava Yolları’nın (THY) en tepesinde sürpriz ayrılık. 2010 yılının başından bu yana THY’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda oturan Hamdi Topçu, sürpriz bir biçimde istifa kararı aldı. Topçu dünkü olağan yönetim kurulu toplantısına da katılmadı. Hamdi Topçu’nun adı bir süredir siyasetle birlikte anılıyordu.
Mali Müşavirlik ünvanına sahip olan Topçu, THY’deki başkanlıkla eş zamanlı olarak Türkiye Futbol Federasyonu Denetleme Kurulu, Turkish Teknik, THY DOCO İkram, TGS Yer Hizmetleri, THY Opet şirketlerinde de başkanlık görevini üstlendi.

Yeni Başkan: Aycı
Dün öğleden sonra THY’nin İstanbul’daki merkez binasında yapılan yönetim kurulu toplantısı sürerken, internetteki Twitter hesabı üzerinden “İstifa ediyorum” Tweet’i atan Hamdi Topçu’nun yerine 1 yıldan bu yana şirketin bağımsız yönetim kurulu üyesi de olan İlker Aycı atandı.
Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı olan Aycı, Nisan 2014’te bağımsız üye olarak THY’nin yönetimine adım atmıştı. Aycı ayrıca “denetimden sorumlu komite üyesi ve riskin erken saptanması komitesi başkanı” pozisyonlarını da devralmıştı.

Kotil, Başkanvekili...
Öte yandan Topçu’nun istifası sonrası yönetim kurulu başkanvekilliği görevine ise Temel Kotil atandı. Kotil’in şirkette genel müdürlük görevini yürütmeye devam edeceği kaydedildi.
Olağan Genel Kurul toplantısında 2014 yılı hesap ve faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu ibra edildi. Dün yapılan seçimde yönetim kurulu üyeliklerine Mecit Eş, Mehmet Büyükekşi, İsmail Gerçek, Ogün Şanlıer, Arzu Akalın, İsmail Cenk Dilberoğlu ve Muzaffer Akpınar seçildi.

Haberin Devamı

44 yaşında 5 milyar $ yönetecek

İstanbul Borsası’nda piyasa değeri 5 milyar dolara yaklaşan THY’nin en tepe koltuğunda oturacak olan 44 yaşındaki İlker Aycı, 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. İngiltere’de Leeds Üniversitesi’nda araştırmacı olarak bulundu, 1997’de Marmara Üniversitesi’nde master yaptı.
Aycı eğitimi sonrası Kurtsan İlaçları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Universal Dış Ticaret şirketinde çalıştı. Sonrasında Başak Sigorta’ya girdi, ardından da Güneş Sigorta’da genel müdürlük yaptı. 2011 başında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı’na atandı. Ocak 2014’ten bu yana Dünya Yatırım Ajansları Birliğinin de (WAIPA) başkanlık görevini yürütüyor.