Ekonomi THY ile Karayipler turuna ‘Türk akını’

THY ile Karayipler turuna ‘Türk akını’

03.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın önde gelen cruise firmalarından Royal Caribbean, Miami çıkarmasıyla başlattığı Türkiye atağında önemli aşama kaydettiğini bildirdi.

THY ile Karayipler  turuna ‘Türk akını’

Avrupa’dan ABD’ye, Uzakdoğu’dan Asya’ya kadar tüm deniz ve okyanuslarda tur düzenleyen grup, Türk pazarındaki yeni kampanyası olan Krayip Adaları turlarına yönelik ciddi ilgiyle karşılaştı.
Türkiye’den Miami’ye uçakla giden tatilciler, bir gece Miami’de konakladıktan sonra 7 gecelik Karayipler turuna çıkıyor. Türkiye’den bu tura yoğun ilgi olduğunu ifade eden Royal Caribbean Türkiye Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, “Geçen yıl bu tura Türkiye’den 591 kişi katıldı. Bu yıl ise 3.770 kişi bu tura ilgi gösterdi” dedi.
Karayipler’in yapısı itibariyle çok farklı olduğuna dikkat çeken Canıyılmaz, şu bilgileri paylaştı:
“Şu anda Karayipler Türkiye’de yükselen bir trend ve bu tura olan yoğun ilginin belli başlı sebepleri var. Türkler de farklı destinasyonlar görmek istiyor. Ayrıca fiyatların da makul olması ve yılın her ayının sıcak olması çok önemli bir diğer sebep. 1.500 euro’dan başlayan turların fiyatları 2.400 euro’ya kadar çıkıyor. Fiyatlar kalınacak gün sayısı ve gemilerin özelliklerine göre değişiyor. Ayrıca uçak dahil fiyatlar olması da tüketiciyi memnun ediyor. Burada Türk Hava Yolları ile de işbirliği yapıyoruz THY’nin Miami’ye direk sefer yapması da Karayip turlarına olan ilgiyi arttırıyor” diye konuştu.
Gemide bayi toplantısı
Türkiye’den birçok büyük grupla da ortaklığa gittiklerine vurgu yapan Canıyılmaz, “Örneğin Sinpaş ile bir işbirliği yaptık. Sinpaş kendilerinden ev alanlara uçak dahil Karayip veya Avrupa için cruise turları hediye etti. Bundan sonra da bu tip işbirliklerimiz devam edecek. Ayrıca birçok firmanın bayi toplantıları da gemilerde düzenleniyor. Gemilerde yer alan geniş toplantı salonları ve eğlence alanlarının olması şirketlerin gemide toplantılar düzenlenmesine olanak sağlıyor. Ayrıca gemi olduğu için de katılımcıların bir araya getirilmesi daha kolay oluyor. Toplantılar dışında gemi her gün farklı bir limana uğruyor” dedi.

Haberin Devamı

Bayramda ilgi artıyor

Cihangir Canıyılmaz, “Geçen yıla göre çok büyük bir sıçrama yaptık. Ancak durum daha iyi olsaydı Karayipler’e Türkiye’den giden sayısı en az 7 bini bulurdu” dedi.
Kurban Bayramı tatili için şimdiden 320 kişinin rezervasyon yaptığı bilgisini veren Canıyılmaz, “Bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Kurban Bayramı için fiyatlar dünyanın en büyük 2. ve 3. gemileri olan Allure ve Oasis Of The Seas ile uçak ve tüm transferler dahil kişi başı 2.370 euro’dan başlıyor. Bu tur 9 gece sürüyor ve bir gece Miami’de beş yıldızlı otelde kalınıyor” dedi.