Ekonomi THY ‘yeni evinde’ hızlı büyüyor

THY ‘yeni evinde’ hızlı büyüyor

21.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Havalimanı’nda büyümeye devam ettiklerini belirterek, “Kısa zamanda iç ve dış hat yeni şehirler ile sefer sayımızı 2 katına çıkaracağız” açıklamasını yaptı.

THY ‘yeni evinde’ hızlı büyüyor

Ekşi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“İstanbul Havalimanı’nda büyüyoruz. Şimdiye kadar 66 binin üzerinde yolcuya hizmet verdiğimiz yeni evimiz İstanbul Havalimanı’nda büyümeye devam ediyoruz. Kısa zamanda iç ve dış hat yeni şehirler ile sefer sayımızı 2 katına çıkaracağız. İstanbul Havalimanı, gurur projesi.”

THY ‘yeni evinde’ hızlı büyüyor

1 euro’ya ‘güvenlik’

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), işlettiği havalimanlarından dış hat uçuşlarında 1 Ocak 2019 yılından itibaren, her bir yolcu başına “1 ile 3 euro” arasında güvenlik ücreti alacak. Yolcu güvenlik ücreti, hava yolu taşıyıcıları tarafından DHMİ’ye ödenecek. Havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarına ücreti yansıtması bekleniyor. Ücretlendirmede hava taşıyıcıları ya da anlaşma yaptıkları yer hizmet kuruluşlarının DHMİ’ye vereceği yolcu ve yük bildirimi veya diğer ilgili belgelerdeki beyanları esas alınacak.