Ekonomi TOKİ’nin 2. indirimi 23 Eylül’de başlıyor

TOKİ’nin 2. indirimi 23 Eylül’de başlıyor

14.09.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yılın ikinci indirim kampanyasını başlattı. Kampanyadan satışları 2018 yılı haziran ayının 30. gününe kadar vadeli olarak idareden konut ve iş yeri satın almış olup, geri ödeme taksitleri en geç 30 Haziran 2018’den önce başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabilecek.

TOKİ’nin 2. indirimi  23 Eylül’de başlıyor

Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dâhil değil. Her yıl yapılan indirim kampanyası ile borcunu erken ödeyene yüzde 22 indirim uygulanacak. Kampanyaya başvuruları 23 Eylül’de başlayıp, 18 Ekim’de son bulacak. İndirim kampanyasındaki esnek ödeme fırsatı da devam ediyor. Buna göre, bütün borç bakiyesini kapatamayacak tüketiciler de kampanyadan yararlanabilecek. Borcunun tamamını kapatamayacak vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemede yüzde 22 indirim elde edebilecek.

Haberin Devamı

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından yoğun talep geldiğini belirtti. Bulut, “Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurması gerekir” dedi.