Ekonomi Trabzonlu işadamları imaj için kolları sıvadı

Trabzonlu işadamları imaj için kolları sıvadı

30.06.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetleriyle anılan Trabzon’un imajını düzeltmek isteyen Trabzonlu 50 işadamı ‘Trabzon Platformu’nu kurdu. Tanıtım çalışması için şimdiden 1 milyon dolar toplandı

Trabzonlu işadamları imaj için kolları sıvadı

Trabzonlu işadamları, Rahip Santoro ve gazeteci Hrant Dink cinayetleri ile gündeme gelen Trabzon’un imajını düzeltmek için bir araya geldi. Aralarında Atalay Şahinoğlu, Yaşar Aşçıoğlu, Başaran Ulusoy, Çetin Nuhoğlu, Ahmet Ağaoğlu, Süleyman Varlıbaş, Eray Kapıcıoğlu, Fuat Miras, Yusuf Cevahir, Kaya Çilingiroğlu, Zafer Kurşun gibi 50 ünlü işadamı, ‘Trabzon Platformu’ çatısı altında toplandı.
Atalay Şahinoğlu’nun başkanlığını, Yaşar Aşçıoğlu’nun genel sekreterliğini yürüttüğü platform, Trabzonlular hakkında yaygınlaşan olumsuzluğu giderme konusunda faaliyet göstermeyi amaçlıyor. 

10 milyon dolarlık bütçe
Son yıllarda şiddet olaylarıyla anılan kentin tanıtımı ve imajı konusunda çalışma yapmak amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen Şahinoğlu, “İlin kültür ve turizminin geliştirilmesi ile ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı planlıyoruz. Yöresel değil ülkesel birlik çerçevesinde Trabzon’a destek olacak bir oluşum” dedi.
Üye sayısının 500 çıkarılmasını planladıklarını belirten Şahinoğlu, platformun projeleri arasında uzun zamandan bu yana çalışmaları devam eden Trabzon İpekyolu Üniversitesi’nin de bulunduğunu kaydetti.
Bu amaçla vakıf kurduklarını anlatan Şahinoğlu, işadamları ve akademisyenlerin çalıştığı üniversite projesinin Trabzon’un ekonomik, sosyal ve kültürel canlanmasına ve çekim merkezi özelliğinin artmasına neden olacağını anlattı.
Trabzon platformu çatısı altında eğitim amaçlı bir araya geldiklerini söyleyen Yaşar Aşçıoğlu da, “Trabzonluların İstanbul’daki duruşunu sergileyen bir oluşum olacak. Bölgeye, yöreye, ülkeye hizmet amaçlı bir araya geldik” dedi.
Eğitim başta olmak üzere, iş, spor, sağlık konularında da projeler üreteceklerini anlatan Aşçıoğlu, “Trabzonluların İstanbul’daki imajı noktasında bir çalışma olacak bu. Ayrıca Trabzon, Trabzonspor’suz olmaz. Kulübe fikri ve ekonomik amaçlı destek sağlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Bu amaçla 10 milyon dolarlık bütçe oluşturacaklarını belirten Aşçıoğlu, “Son toplantımızda herkesin yaptığı katkıyla 1 milyon dolar topladık. Amaç 10 milyon dolarlık bütçe” dedi.

Kadir İnanır da var
Platformda yer alan tek sanatçının ise Kadir İnanır olduğunu söyleyen Aşçıoğlu, aslen Sürmeneli olan İnanır’ın da Trabzon’un imajı konusunda yapılan çalışmalara katkı vereceğini ifade etti.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da, bu oluşumun Trabzon’un tanıtımından kültürel canlanmasına kadar çeşitli projeler gerçekleştireceğini kaydetti.