Ekonomi Trafik cezası SMS’le gelecek

Trafik cezası SMS’le gelecek

15.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi planlanan teklifin yasalaşması halinde  trafik ve karayollarındaki Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları gibi birçok idari para cezasını vatandaşlara artık elektronik ortamda göndereceklerini bildirdi.

Trafik cezası SMS’le gelecek

Ağbal, “Böylece hem vatandaşlarımız hızlı ve güvenli bir şekilde tebligatlarını alabilecek, mağduriyetler ortadan kalkacak hem de kamu idareleri posta masraflarından kurtulacak, 100 milyonlarca lira tasarruf edilecek. Vatandaşlarımızın bu sayede idari para cezalarını erken ödemeleri halinde yararlandıkları yüzde 25 oranındaki indirim haklarını kaybetme olasılığı da azalacak” dedi.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın, Elektronik Tebligat Sistemini (e-Tebligat) geçen yıl hazirandan beri kullandığını hatırlatan Ağbal, bugün itibarıyla sistemi kullanan 2 milyon 600 bin kişi olduğunu belirtti. AA’ya konuşan Ağbal, şunları kaydetti:

Kayıt vergi dairesinde

“Eskiden ‘Tebligat bana ulaşmadı’, ‘Evde birine vermişler ama kaybolmuş’ diyen vatandaşlarımızın sayısı çoktu. Şimdi ise e-Tebligat’la mükelleflerimiz sisteme giriyor, e-posta ve cep telefonu numaralarını kaydediyorlar. Biz de kendilerine tebligatları bu iki kanalı da kullanarak yapıyoruz. Bu sayede şikâyetler ortadan kalkmış oluyor.

İnşallah yasanın yürürlüğe girmesiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızla, Emniyet Genel Müdürlüğümüzle protokoller yapacağız ve artık onlar da bu sistemi kullanmaya başlayacak. İlk başta sistemde kayıtlı olan vatandaşlarımıza bir bilgilendirme yapacağız ve ‘İdari para cezalarını da bu sistem üzerinden almak istiyor musunuz?’ diye soracağız.

Haberin Devamı

Burada vatandaşımızın onayı önemli. Bahsettiğim kurumlar, söz konusu tebligatlarını rızalarını beyan eden vatandaşlarımıza yapabilecek. Sistem gönüllü katılıma açık. Dileyen vatandaşlarımız, vergi dairelerimize giderek, sisteme kaydolabilecek.”