Ekonomi TT’ye Dubai’den ödül geldi

TT’ye Dubai’den ödül geldi

03.12.2010 - 00:46 | Son Güncellenme:

Türk Telekom (TT), Ortadoğu ve Afrika bölgelerinin iletişim şirketlerini buluşturan CommsMEA ödüllerinde “en iyi sabit hat operatörü” seçildi

TT’ye Dubai’den ödül geldi

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, ödülü kazanmalarında Ev Avantaj paketleri, 8 Mbps’e kadar ADSL tarifeleri, Wirofon gibi teknolojik ürünlerin önemli rol oynadığını belirterek, şu an 16 milyon olan Türk Telekom sabit hat abonelerinin yüzde 32’sine denk gelen 6 milyon kişinin Ev Avantaj tarifelerini kullandığını söyledi.

320 bin Wirofon abonesi
16 milyon abonenin 2.1 milyon kullanıcısının son bir yıl içinde ev telefonunu ortalama 100 dakikadan daha fazla kullanmaya, 1 milyondan fazla kullanıcının evden cebi aramaya, 1.3 milyon kişinin de şehirlerarası arama yapmaya başladığına işaret eden Demircan, “Bütün bunlar bizim bu ödülü almamızı sağlayan gelişmelerdir” dedi.
İnternet üzerinden telefon görüşmesine aracılık eden Wirofon’da kullanıcı sayısının 320 bine ulaştığını bildiren Demircan, ekim sonu itibari ile Wirofon’un 110 ülkede kullanıldığını, Wirofon ile yapılan toplam konuşma trafiğinin yüzde 61’nin yurtdışında gerçekleştiğini, aylık ortalama 86 dakika görüşme yapıldığını, bu hizmetin en fazla sırasıyla ABD, İngiltere, Azerbaycan, Libya ve Çin’de kullandığını anlattı. Türk Telekom’un 9 şirketli bir grup haline geldiğini anımsatan Demircan, “Saudi Telecom’un bölgedeki göçmen işçilere yönelik mobil para gönderimi konusunda projeleri var. Innova şirketimizin bununla ilgili çalışmaları olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Başarıyı yenilikçi ürünler getirdi’
Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt, “Yeni tarifelerimizde müşterilerimize en ekonomik iletişim hizmetlerini sağlarken, Wirofon gibi devrim niteliğindeki teknolojilerimizle sektörümüzün gelişiminde öncü rolümüzü sürdürüyoruz. Bölgemizin en iyi telekom operatörü kimliğimizle müşteri odaklı bir anlayış ile performansımızı daha da geliştirerek sektörümüzün en iyisi olmayı sürdüreceğiz” dedi.