Ekonomi TTNET, 2013 yılında çift haneli büyüyor

TTNET, 2013 yılında çift haneli büyüyor

17.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, yılın ilk dokuz ayında gelirlerini yüzde 12 ile çift haneli büyütmeyi başardıklarını belirterek, "Aynı dönemde satışları yüzde 24 artırarak, 1.3 milyonluk adetlik satış performansı sağladık ve son 5 yılın en yüksek 9 aylık satışını gerçekleştirdik" dedi. Kaya, ilk dokuz ayda 203 bin net abone kazandıklarını açıkladı.

TTNET, 2013 yılında  çift haneli büyüyor


2013'te ADSL'in yanı sıra, fiber internet alanında da rekorlara imza attıklarını anlatan Kaya, yılın üçüncü çeyreği sonunda fiber internet abone sayısının 444 bine ulaştığını ve 2013 üçüncü çeyrek döneminde pazardaki büyümenin yüzde 80'ini TTNET'in sağladığını dile getirdi.

Geniş banta geçiş
Türkiye çapında, altyapısı uygun olan müşterilerini 81 ilde hiçbir ek ücret ödemeden fiber internete geçirdiklerini aktaran Kaya, 2013 yılının ilk 9 ayında 225 bin net abone kazandıklarını, 6 milyonu aşkın geniş bant abonesinin yarısına yakınına 20 Mbps ve üzeri erişim sağlayabilecek durumda olduklarını ifade etti.
e-ticaretten, müşteri ilişkilerine, dijital ödeme sitemlerinden, içerikli bazlı pazarlamaya kadar yeni iş alanlarına yöneldiklerini ifade eden Kaya, dijital ve yeni servislerden elde ettikleri gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 50 artırdıklarını açıkladı.

İş fikirlerine yatırım
Dijital platformlara yenilerini eklemeyi ve bu hedefe iş ortakları, girişimciler ve gençler ile birlikte ulaşmak istediklerini kaydeden Kaya, şöyle devam etti: "Türkiye'de dünyaya örnek olacak birçok dijital iş fikri var ve bu fikirlerin, bazıları henüz fikir aşamasında ve hayata geçirilmeyi bekliyor. Bu yıl bir çağrıda bulunduk, gençlerimize 'Buyurun gelin, başımıza icat çıkartın' diyoruz."