Ekonomi TTNet’ten Ramazana özel dini müzik arşivi

TTNet’ten Ramazana özel dini müzik arşivi

17.08.2010 - 14:29 | Son Güncellenme:

TTNet Müzik, Ramazan ayına özel dini müzik arşivini dijital ortamda tüketicilere sundu.

TTNet’ten Ramazana özel dini müzik arşivi


TTNet’ten yapılan açıklamada, internet kullanıcılarının bir e-posta adresiyle üye olabildiği, online müzik dinleme deneyimi sunan TTNet Müzik’in ramazan ile birlikte 10 binden fazla dini eseri tüketicilerle buluşturduğu belirtildi.
Dini müzik arşivinin, TTNET Müzik’in MP3 formatında şarkı indirme özelliğiyle bilgisayar ortamı dışında MP3 çalarlar, cep telefonları gibi ortamlarda da dinlenebileceği ifade edilen açıklamada, paket halinde sunulan MP3 indirme hizmetinin, web sitesi üzerinden veya mobil ödeme seçeneği ile sunulduğu, kullanıcıların temel paket olan 2 lira karşılığında 10 MP3 indirebilecekleri ve portal üzerinden MP3 adetlerine göre farklılaşan paketleri de tercih edebilecekleri dile getirildi.

Haberin Devamı

SAMSUNG “LCD YAZI TAHTASI”
Samsung, 650TS E-Board, 65 inç LCD ekranı ile okullarda kullanılan yazı tahtalarının kolay kullanımını ve bilgisayarın gücünü birleştirdi.
Daha sağlıklı bir eğitim ortamı yaratmayı amaçlayan yeni Samsung 650TS E-Board, multimedya özellikleri, farklı renk ve yazım seçenekleri ile öğrencilerin derslere katılımını artıracak ve öğretmenlerin daha verimli dersler yapmasını sağlayacak şekilde tasarlandı.

IBM’DEN EKONOMİK GÜNEŞ ENERJİSİ HÜCRESİ VE DENİZ SUYUNU ARITMAIBM bilim adamlarının, pahalılığı nedeniyle yavaş yaygınlaşan güneş enerjisi teknolojisinde kullanılacak en verimli ve ekonomik güneş enerjisi hücresini üretmek üzere çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
IBM’in üreteceği yeni hücrenin, güneş enerjisi teknolojisinin maliyetini düşürmesi ve güneş panellerinde yaygın olarak kullanılmasının beklendiği, dünyada bol miktarda bulunan materyaller kullanılarak üretilecek ve daha önce bu malzemelerle yapılan aygıtlardan yüzde 40 daha verimli olacak yeni enerji hücresinin, uygun maliyetli güneş enerjisi arayışına çözüm sunacağı kaydedildi.
Bakır, kalay, çinko, sülfür ve selyum kullanılarak, eskiye göre daha basit yöntemlerle üretilecek enerji hücresinin, ticari güneş enerjisi panelleri için gereksinim duyulan düzeye yakın bir verimlilik sunacağı bildirildi.
IBM araştırmacılarının, güneş enerjisi çalışmalarına, Suudi Arabistan Ulusal Araştırma Kuruluşundaki araştırmacılarla birlikte devam ettiği dile getirildi.
Su filtreleme teknolojisinde devrim niteliğinde bir proje geliştirmeyi hedefleyen IBM’nin, güneş enerjisi teknolojisi yardımıyla deniz suyunun tuzdan arındırılmasını amaçladığı, mikroişlemci teknolojisi ve malzeme üretiminde sahip olduğu uzmanlıktan yararlanan firmanın, güneş enerjisi teknolojisine yönelik araştırmasını, yeni su filtreleme teknolojisiyle birleştirmeyi planladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

ANTONİNLER ÇEŞMESİ AYGAZ’IN KATKISIYLA RESTORE EDİLDİ
UNESCO’nun “Dünya Mirası Listesi”ne aday Sagalassos Antik Kenti’ndeki tarihi çeşmenin restorasyonu Aygaz’ın katkısıyla tamamlandı.
Burdur’un Ağlasun ilçesine 7 kilometre mesafede bulunan ve ilk yerleşim izleri M.Ö 4200 yılına kadar uzanan antik Sagalassos kentinin görkemli yapıtlarından Antoninler Çeşmesi, binlerce yıl sonra yeniden suyla buluşacak. Anadolu’nun, tarih ve kültür zenginliğini koruyarak gelecek nesillere kazandırmayı amaçlayan Aygaz’ın, 2005 yılından bu yana desteklediği çeşmenin restorasyon çalışmaları 2010 kazı sezonuyla tamamlanıyor.
Aygaz, 1990 yılından bu yana devam eden kayıp şehir Sagalassos’un uyandırılması projesine tek Türk sponsor olarak destek oluyor. 1993–1995 yılları arasında yapılan kazılarda ortaya çıkartılan Antoninler Çeşmesi, yüksek mühendis Semih Ercan liderliğindeki restorasyon ekibi tarafından 2007 yılında tüm parçaları birleştirilerek ayağa kaldırıldı. Restorasyon ekibi tarihi çeşmeyi yeniden hayata döndürmek için 3500 parçayı tek tek bir araya getirdi. Antoninler Çeşmesi’nin depreme karşı güçlendirme çalışmaları da 2008 yılından bu yana sürdürüldü.

Haberin Devamı

16. ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ FUARIİstanbul Ambalaj 2010 16. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı, 16-19
Eylül 2010 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Avrasya bölgesinin en önemli sektörel platformları arasında yer alan fuarda cam, kağıt, oluklu mukavva, ahşap, alüminyum ve plastik ambalajlara, sıvı ürünler için şişe ve teneke kutu ambalajlama tekniklerinde kullanılan son teknolojiler ve ambalaj endüstrisinde dünya trendlerine ait yeni uygulamalar bir arada yer alacak.
Yaklaşık 60 bin metrekare alanda 10 salonda 40’ın üzerinde ülkeden 1.300’ün üzerinde şirket ve şirket temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilecek fuara 40 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Haberin Devamı

AXA SİGORTA
Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin açıkladığı 2010 yılı 6 aylık döneme ilişkin verilere göre Axa Sigorta, 732 milyon liralık prim üretimiyle sigorta sektörü liderliğini sürdürdü.
Yılın 6 aylık döneminde sigorta sektörünün hayat sigortası dışındaki branşlarında toplam 6 milyarlık üretim gerçekleştirildi. Axa Sigorta, 732 milyon liranın üzerindeki prim üretimiyle sektördeki liderliğini korudu.
Geçen yıl aynı dönemde 657 milyon liralık üretim gerçekleştiren Axa Sigorta, 2010 yılının ilk 6 ayında üretimini yüzde 11,35 artırdı.
Prim üretiminde ilk sırada yer alan Axa Sigorta, yangın ve oto branşlarında da liderliğini sürdürdü. Yangın branşında gerçekleştirdiği 125 milyon liralık üretimle yüzde 16,4 pazar payına sahip olan Axa Sigorta, oto sigortalarında ise yüzde 16,3’lük pazar payına ulaştı.

Haberin Devamı

BALNAK’TAN YENİ DEPO YATIRIMI
Yurt içi parsiyel ve komple taşımacılık firmalarından Balnak, Çayırova’da 2 bin 800 metrekarelik bir aktarma merkezini hizmete açtı.
Özellikle zincir market, teknomarket, alışveriş merkezi tedarikçileri, proje bazlı endüstri firmalarına yurt içi dağıtım ve depolama hizmeti veren Balnak, hizmete açtığı yeni aktarma merkezi ile FMCG (Hızlı Tüketim Malları) sektörüne hız ve maliyet avantajları sunacak projeler geliştirmeyi hedefliyor. Günlük parsiyel ürünlerin toplanacağı Çayırova deposunda, her gün Türkiye’nin dört bir yanına dağıtım gerçekleşecek.

ÖZSÜT, ÇİKOLATA ÜRETİMİNİ ARTIRACAK
Özsüt, Ramazan Bayramı için çikolata üretimini hızlandırdı.
Geçen yıl eylül ayında çikolata üretimine başlayan ve 2009 yılı boyunca
500 bin doların üzerinde yatırım yaparak çikolata üretim tesisi kuran Özsüt, Ramazan Bayramı için üretimine hız verdi.
Özsüt’ün bugüne kadar en çok çikolata satışı yaptığı iller Adana, İstanbul ve İzmir olurken, sütlü ve bitter olmak üzere iki farklı çeşidi bulunan Özsüt Madlen Çikolatalar en çok satışı yapılan çikolata çeşitlerinden.
Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, geçen yıl sonuna kadar toplam 4,4 tonluk çikolata satışı gerçekleştirdiklerini, satışlarının bu yıl da iyi gittiğini belirtti. Ağustos ayına kadar toplam 7 ton çikolata satışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Çullu, ramazan ayına ve Ramazan Bayramı’na denk gelen ağustos-eylül döneminde ise 3 ton çikolata satmayı, yılı ise yaklaşık 20 ton satışla kapatmayı hedeflediklerini bildirdi.

GARANTİ BANKASI SAMSUNG’UN UYGULAMA AĞINI GENİŞLETİYOR
Garanti Bankası müşterileri, Samsung’un Garanti Bankası uygulaması aracılığıyla, güncel piyasa bilgilerine ve Cep Şubesi hizmetlerine anında erişebiliyor.
Samsung Apps uygulama mağazasından da indirilebilen ve Samsung’un Android platformunda çalışan ilk bankacılık uygulaması olan Garanti Bankası uygulaması, yakın zamanda I9000 Galaxy S ve I5503 Galaxy 5 modellerinde de yer alacak.
Müşteriler, Samsung’un yerel uygulama ağına katılan Garanti Bankası uygulaması sayesinde, Samsung S5620 Monte ve S8500 Wave cep telefonlarındaki mobil uygulamaları kullanarak, güncel iç ve dış piyasa bilgilerine anında ulaşabiliyor. Uygulama, aynı zamanda kullanıcılara tek bir tıkla Cep Şubesi’ne bağlanarak önemli bankacılık işlemlerini hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirme imkanı tanıyor.

SONY DÜNYA FOTOĞRAF ÖDÜLLERİ
Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri (SWPA-Sony World Photography Awards) 2011 yarışması için kayıtlar başladı.
Yarışma için Dünya Fotoğraf Organizasyonu’nun “www.worldphoto.org” web sitesinden yapılacak kayıtlar, 5 Ocak 2011’de son bulacak.
Profesyonel ve Açık kategorilerinde düzenlenen yarışmayı kazananlar, ödüllerini, 27 Nisan 2011’de Londra’da gerçekleştirilecek törende alacak.
L’Iris d’Or’u kazanan/Yılın Sony Dünya Fotoğrafçısının da açıklanacağı törende ödüle değer görülen fotoğrafçı 25 bin dolarlık ödülün yanı sıra Sony’nin Alpha dijital SLR kamera ekipmanını kazanacak.
Açık yarışmanın genelini kazanan fotoğrafçı da 5 bin dolar ile birlikte Sony’nin Alpha dijital SLR kamera ekipmanının sahibi olacak.

PANASONİC’TEN İKİ YENİ EV SİNEMA SİSTEMİ
Panasonic iki yeni FULL HD 3D Blu-ray DiscTM Ev Sinema Sistemini piyasaya süreceğini duyurdu.
Panasonic’in BTT755 ve BTT350 adını taşıyan her iki sisteminin de PHL Reference Chroma Processor Plus ve Full HD Upsampling gibi Panasonic Blu-ray DiscTM Oynatıcılar için gelişmiş görüntü teknolojileriyle donanmış olduğu belirtildi.
Bu teknolojiler sayesinde 3D görüntüleri en üst düzeyde yeniden üreten ve filmin orijinal haline tamamen sadık kalan Panasonic BTT755 ve BTT350 Blu-ray DiscTM ev sinema sistemlerinin ekim ayından itibaren 1.500 TL KDV’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunulmasının beklendiği kaydedildi.

BİRCOM AUDİOCODES’UN “GOLD PARTNER”İ OLDU
İletişim çözümleri alanında faaliyet gösteren Bircom, VoIP (IP üzerinden ses verisi gönderilmesi) alanında dünya lideri AudioCodes’un “Gold Partner”i oldu.
Bircom’un, bu iş ortaklığıyla birlikte AudioCodes ürünlerinin Türkiye’de satışı, servisi ve yerelleştirilmesine yönelik faaliyet göstereceği, AudioCodes ürünlerinin de Bircom’un geniş bayi ağı aracılığıyla 300’ü aşkın noktada satışa sunulacağı belirtildi.

SOLİTEM
Güneş enerjisinden soğutma sistemlerinin sahibi Solitem, güneşi bol birçok ülkedeki büyük yapılara, alışveriş merkezlerine, otellere ve hastanelere parabol güneş kolektörleri kurarak yüzde yüz yeşil enerji kaynağı sağlıyor.
Sıfır karbon emisyonu gerçekleştiren sistem, enerji kaynağını geniş alanlara kurulan parabol güneş kolektörleri sayesinde depoluyor, 180-200 derecede buhar elde ederek, soğutma için kullanıyor. Güneşi çok olan ülkelerin en büyük ihtiyacı olan soğutma için böylece elektrik yerine güneşin kendisi kullanıyor. Kurulan sistem 5 ila 7 yıl arasında kendisini amorti ediyor ve 20 sene boyunca bedava enerji kullanımını sağlıyor.
Solitem Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Ahmet Lokurlu, ekonomik ve yeryüzüne zarar vermeyen güneş enerjisinden soğutma ve elektrik üretimi gerçekleştirebilecek buluşları sayesinde “Yeşil Yapılar” gerçekleştirebildiklerini belirterek, “Büyük yapılardaki enerji kaynak kullanımlarını verimli ve ekonomik hale getirerek optimize ediyoruz. Elektrik, doğalgaz ve diğer enerji kaynaklarının kullanımını en alt seviyelerde tutup bu enerji kaynaklarının yerine güneşten elde ettiğimiz enerjiyi kullanıyoruz” dedi.

TOPALL JEWELLERY
Topall Jewellery, ürünlerini Cannes ve Monte Carlo’da özel davetlerde sergilediğini duyurdu.
Cannes’da Majestic Hotel’de, Monte Carlo’da ise Hotel de Paris’te “Masterpieces of İstanbul” konseptiyle özel davetler düzenleyen Topall Jewellery tasarımlarına, Katar Kraliyet Ailesi ve Avrupa jet set üyelerinin de aralarında bulunduğu davetlilerin büyük ilgi gösterdiği kaydedildi.

YENİBİRİS.COM’DA ATAMA
Türkiye’nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com’un Genel Koordinatörlük pozisyonuna Burçak Pak Yılmaz getirildi.