Ekonomi ‘Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferi 29 Mayıs’ta

‘Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferi 29 Mayıs’ta

02.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi’ne yolcu talebinin her geçen gün arttığını, bu nedenle Turistik Doğu Ekspresi’nin hizmete girmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile çalışma başlattıklarını bildirdi.

‘Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferi 29 Mayıs’ta

Bu kapsamda Turistik Doğu Ekspresi’nin 29 Mayıs’ta saat 20.00’de Ankara’dan Kars’a hareket etmesi konusunda mutabık kaldıklarını ifade eden Turhan, “Turistik Doğu Ekspresi, 120 kişi kapasiteli olacak. Tamamı yataklı vagondan oluşacak tren, Ankara-Kars parkurunu 27 saatte tamamlayacak” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Turhan, iç turizmin artırılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığından, mevcut Doğu Ekspresi’nden yataklı vagonların çıkarılarak Ankara-Kars-Ankara arasında işletilmek üzere turizm amaçlı yeni bir tren yapılması talebinin geldiğini anımsatarak, “Bakanımız Mehmet Ersoy ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ‘Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferini 29 Mayıs’ta Ankara’dan Kars’a olması konusunda mutabık kaldık. Trenimiz, Ankara’dan giderken Erzincan’ın Kemaliye ve Erzurum istasyonlarında, dönüş treni ise Sivas’ın Divriği ve Bostankaya istasyonlarında uzun süreli duracak” diye konuştu.

25 saatte 53 istasyon aşıyor

Bakan Cahit Turhan, AA muhabirine, ilk seferine 15 Mayıs 1949’da başlayan Doğu Ekspresi’nin, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü tarafından Ankara-Kars hattında işletildiğini söyledi. Trenin, bin 300 kilometrelik parkuru yaklaşık 25 saatte katettiğini belirten Turhan, yolculuk sırasında 53 istasyonda durulduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

‘Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferi 29 Mayıs’ta