Ekonomi Turizm yatırımlarına Hilton ile başladı

Turizm yatırımlarına Hilton ile başladı

30.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Torunlar GYO, ağırlık vermek istediği turizm yatırımlarına dünyaca ünlü otel zinciri Hilton markası ile başlıyor. Şirket 5 yıl önce İstanbul Basın Ekspres’te hayata geçirdiği ‘Mall of İstanbul’ adlı karma projesinde hayata geçirdiği otel için Hilton ile anlaştı.

Turizm yatırımlarına Hilton ile başladı

Konut, ofis ve alışveriş merkezinin hizmet verdiği projede otel 2020’nin ikinci yarısında açılacak. Proje değerinin arsa dahil 100 milyon dolar olduğunu dile getiren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “180 odalı, 360 yatak kapasiteli otelimizde Hilton ile anlaştık. 4 yıldır flört süreci devam ediyordu ve bugün imzaları atıyoruz. Projemizde 10 kat otel hizmeti verirken 15 katta ise 100 rezidans daire yer alacak ve bunlar yabancı yatırımcılara satılacak” dedi.

Haberin Devamı

1 milyar TL yatıracak

Turizmin Türkiye ekonomisi için önemli bir gelir kaynağı olduğuna dikkat çeken Torun, bu alanda önemli potansiyel gördükleri için yatırımları hızlandırdıklarını dile getirdi. 3 yılda turizm sektörüne 1 milyar lira yatırım yapacaklarını söyleyen Aziz Torun, “Hilton Mall of İstanbul’un yanı sıra Paşabahçe’deki turizm yatırımımızın inşasına başladık. Galataport’taki otel için de ruhsatı aldık. Önümüzdeki dönemde bir de Antalya’da otel projemiz olacak” dedi. Hilton Mall Of İstanbul’u, Torunlar GYO’nun yüzde 100 iştiraki olan TRN Otel İşletmeciliği tarafından franchise anlaşması modeli ile işletileceğini belirten Aziz Torun, otelin konumuyla öne çıktığını dile getirdi.