Ekonomi Turizmde 2018 şovu!

Turizmde 2018 şovu!

26.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2018’de beklenen turizm atağının ilk sinyali, İstanbul’da kapılarını açan EMITT’te görüldü. Geçen yıllara göre oldukça hareketli geçen etkinliğe farklı coğrafyalardan ciddi ilgi dikkat çekti

Turizmde  2018 şovu

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) etkinliği, İstanbul’da 22. kez kapılarını açtı. 4 gün boyunca sürecek fuarda, tanıtım kampanyaları, söyleşiler festival havasında geçirilecek. Etkinlikte dünyanın pek çok noktasından katılımcı ile Türkiye’nin şehirleri ve ilçeleri yer alıyor. Her standın ayrı bir gösteriyle katılımcıları ağırladığı fuarda, yerli ve yabancı ziyaretçiler pek çok etkinliğe katılıyor.

Haberin Devamı

Turizmde  2018 şovu

Festival havasında

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen EMITT fuarı, bu yıl rekorları kırma iddiasıyla başladı.

Katılımcı olarak ise başta Hindistan, Endonezya, Filipinler, Rusya, Balkan Ülkeleri, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan olmak üzere 106 ülkeden 2 bin 686 davetli tur operatöründen rekor sayıda başvuru alan fuarda 600 davetli tur operatörü bulunuyor.

Fuara bu yıl damga vuran en önemli içerik ise erken rezervasyon oldu. Hem tur operatörleri, hem de turizm portalları fuarda özellikle erken rezervasyon ürünlerini anlatıyor. Fuar ziyaretçisi de özellikle erken rezervasyon fırsatlarını öğrenmeye çalışıyor. Fuarda bilgi veren Anı Tur yetkilileri erken rezervasyon olanaklarının yüksek ilgi gördüğünü ve fuarın ilk günü olmasına rağmen yoğun bir katılımcı grubuna bu fırsatları anlattıkları bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Turizmde  2018 şovu

Yabancı iş başında!

Fuarın ilk gününde sabah saatleri itibariyle başlayan turizm coşkusu, fuarın her salonunda ayrı ayrı yaşandı.

Standları gezen yerli ve yabancı ziyaretçiler, sadece yurt içindeki değil, yurt dışındaki tatil fırsatlarıyla ilgili de yabancı tur operatörlerinden bilgi aldı.

‘Yüzde 70 büyüyoruz’

EMITT Fuarında erken rezervasyon sonuçlarına ilişkin bilgi veren Jolly Tours Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, aralık ve ocak ayında beklentilerinin üzerinde bir büyüme ile yüzde 70’lik artışlara ulaştıklarını kaydetti.
Burada yurtdışı turlarında da talebin büyüdüğünü anlatan Vardar, “İki yıl önce 67 program yaparken bu yıl sayı 170’e çıktı. Eskiden bir bölgeye 500 kişi götürürken şimdi 30 bin kişi götürüyoruz. Dövizde bir artış var ama bankalarla yaptığımız özel anlaşmalarla yüzde 5 indirim yaptık. Kitleler hareketlenmeye başladı. Türk misafirler geçen yıla göre daha uygun fiyata tatil yaptı. Bu yıl her gelecek ayda erken rezervasyon döneminde yüzde 5 artış olacak. Ocak-haziran arasında yüzde 50’lik fiyat farkı olacak gibi görünüyor. Bu nedenle fırsatlar iyi değerlendirilmeli” diye konuştu.

Turizmde  2018 şovu

Bakan Kurtulmuş ‘3 müjde’ verdi

EMITT’in açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018’de yakın geçmişteki olumsuzlukların geride bırakılacağını söyledi.

Haberin Devamı

İyileşmenin başladığını anlatan Kurtulmuş, Türkiye’nin 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık turizm geliri hedefine ulaşacağını ifade etti. Yurtdışı ön rezervasyonlarla ilgili bilgi veren Bakan Kurtulmuş, “Şimdiden rezervasyon sayısında yüzde 70’lik artışlar var. Pek çok ülke bu noktada” dedi.

Fuarda turizmciye yönelik açıkladıkları üç teşviğin hayata geçirildiğini anlatan Kurtulmuş, “Turizmcilerin taleplerini her zaman vakit kaybetmeden yerine getirmeye çalışıyoruz. Turizm yatırımcıları yatırımlarında yenileme yapmak istediler, tahsisleri engel oluyordu, tahsisleri 49 yıllığına yeniliyoruz. Önümüzdeki günlerde yönetmelik de çıkacak. Geçen pazar günü gerçekleşen ekonomi kurul toplantısında tur operatörlerine sağladığımız uçak uçuş desteklerini 2018’de kademelendirerek 1500 dolardan 9 bin dolara çıkardık. Yüksek sezonda az düşük sezonda çok destek vereceğiz. Kruvaziyer turizminde de liman sayılarını artırdık, hem de destekleri çıkardık. Bir kademelendirme ile 25-45 dolar arasında kruvaziyer destekleri çıkardık” dedi.

Haberin Devamı

RANDEVU REKORU

ITE Turkey Turizm Grup Direktörü Hacer Aydın, sektörün zor dönemlerini bu yıl aşacağını, bunun başlangıcının da EMITT olacağını kaydetti. Bu yıl fuardaki yoğun katılımla bunu gözlemlediklerini belirten Hacer Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Geçen yıla oranla yüzde 55 büyüme kaydeden EMITT bu yıl 7 binin üzerinde onaylanmış randevu ile Londra World Travel Market’ın 4.500 kişilik randevu sayısını geçerek, dünya rekoruna imza attı. Bu kapsamda yapılacak olan görüşmeler sektörün 2018 yılında nasıl bir seyir izleyeceğinin de belirleyicisi olma niteliği taşıyor. Rekor ilginin 2018 yılının ülkemiz açısından özellikle erken rezervasyon fırsatları gibi tatil tüketicisinin ilgisini çekecek fırsatlar her yıl olduğu gibi bu sene de EMITT’de ziyaretçilerimizle buluşacak.”

Anadolu çıkarması!

EMITT, her yıl ülkelerin ve şehirlerin önemli gösterilerine sahne oluyor. Bu yıl uluslararası şovların da sahnesi olan fuarda özellikle Kırgızların yöresel ezgileri sunduğu gösterileri büyük ilgi gördü. Fuar boyunca Denizli’nin çömlekçilerinden, Adıyaman’ın çiğköftesine, Erzurum’un kış sporları gösterisinden Diyarbakır’ın kadayıfına, Siirt’in halayından Karaman’ın canlı heykellerine onlarca gösteri standlarda ziyaretçileri bekliyor.