Ekonomi ‘Türk ekonomisi büyük fırsatlar sunuyor’

‘Türk ekonomisi büyük fırsatlar sunuyor’

11.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Londra’daki finans merkezi City of London’ın Başkanı Lord Peter Estlin, Türk ekonomisinin son derece canlı olduğunu belirterek, İngiltere ve Türkiye arasında büyük işbirliği fırsatlarının bulunduğunu dile getirdi.

‘Türk ekonomisi büyük fırsatlar sunuyor’

Türk ekonomisinin son dönemde çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü kaydeden Estlin, “Bu heyecan verici ve büyük fırsatlar sunuyor. İngiltere ve Türkiye, Avrupa’nın batısında ve doğusunda yer alarak simbiyotik bir ilişki ortaya koyuyor” dedi.

Haberin Devamı

İngiltere ve Türkiye’nin karşılıklı ekonomik ilişkilerde yeni alanlara ilerleyebileceğinin altını çizen Estlin, “İnovasyon gerektiren yeni teknolojilerin kullanılmasında, finans teknolojisinde, sigortacılık alanlarında birçok fırsat görüyorum. Türkiye’nin işbirliği yapabileceğimiz canlı bir ekonomi olduğunu görüyor ve hissediyorum. Londra büyük oranda finans teknolojilerinin merkezi. Fakat özellikle İstanbul’da çok sayıda yetenekli insan var. Hedefimiz bu uzmanlıkların her iki piyasada da paylaşılabilmesi” diye konuştu.

‘WTO geliştirilmeli’

Dünya Ticaret Örgütü’nün (WTO) mevcut yapısının bugünün ihtiyaçlarına cevap vermekte yetersiz kaldığını belirten Estlin, “WTO geliştirilmeli. İngiliz ekonomisinin yüzde 80’i hizmet sektörü. Türkiye’de de hizmet sektörü giderek payını artırıyor. Bizim uluslararası seviyede bu ihtiyaçlara cevap verebilecek yapıların arayışında olmamız gerekiyor” dedi.