Ekonomi TÜRK-İŞ: İsrail’in saldırısı insani değerlere yapılan bir saldırıdır

TÜRK-İŞ: İsrail’in saldırısı insani değerlere yapılan bir saldırıdır

31.05.2010 - 14:05 | Son Güncellenme:

.

TÜRK-İŞ: İsrail’in saldırısı insani değerlere yapılan bir saldırıdır

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, İsrail’in “Filistin’e Özgürlük Konvoyu”na yaptığı saldırıyı sert bir dille kınadı.
TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, İsrail’in “Filistin’e Özgürlük Konvoyu”na yönelik saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
“İsrail tarafından ambargo uygulanan Gazze Halkı’na insani yardım götürmek üzere 50 ülkeden yola çıkan gönüllülerden oluşan “Filistin’e Özgürlük Filosu”nun uluslar arası bütün anlaşmalara rağmen İsrail saldırısına uğramasını kınıyoruz.
Saldırı, İsrail’in masum sivilleri hedef alarak insan hayatını ve barışçı girişimleri hiçe saydığını bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. Gerekçesi ne olursa olsun sadece ve sadece insani yardım amacıyla harekete geçen masum sivillere saldırıda bulunmanın kabul edilmesi mümkün değildir.
Yardım gemisine baskın yapılması, dünyanın savaş isteyen ve döktükleri kanla beslenen karanlık yüzünün bir kez daha kendini göstermesini beraberinde getirmiştir.
Bölgemizde sağlanacak barış ortamının dünya barışına temel oluşturacağına inanan TÜRK-İŞ, savaşı körükleyen her türlü girişime karşı çıktığı gibi, bu saldırıyı da lanetlemektedir. TÜRK-İŞ saldırıyı, insani değerlere yapılan bir saldırı olarak değerlendirmektedir. TÜRK-İŞ, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu saldırıyı yapanlara en ağır tepkiyi göstereceğinden emindir.
Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyoruz.”