Ekonomi Türk kahvesini Çin’e götürecek

Türk kahvesini Çin’e götürecek

09.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kahve Dünyası Genel Müdür Yardımcısı Kaan Altınkılıç,“Yurt dışına Londra’yla açıldık. Şimdi rotamız Uzakdoğu. Çin ve Japonya’ya hızlı giriş yapmak için görüşmelerimiz sürüyor” dedi

Türk kahvesini Çin’e götürecek

Kahve ve çikolatayı buluşturan Kahve Dünyası, yurtiçinde büyümesini hızlandırırken, Uzakdoğu’ya açılmak için de gün sayıyor. 6 yıl önce İngiltere Londra’da mağaza açarak yurt dışı macerasını başlatan marka, Çin ve Japonya’ya Türk kahvesini götürme planları yapıyor. Kahve Dünyası’nın da içinde olduğu Altınmarka Şirketler Grubu, Baylan, Detay Çikolata, Detay Kahve, Balin Gıda ve Altın Yapı’nın da içinde olduğu 10 şirketten oluşuyor.

Haberin Devamı

Altınmarka’nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Birol Altınkılıç. Şirketin ikinci kuşak temsilcisi Dilara Altınkılıç, Detay Çikolata ve Detay Kahve’nin yöneticiliğini yapıyor, Kaan Altınkılıç ise Kahve Dünyası’ndan sorumlu.

İlk etapta 50 tane

Kahve Dünyası Genel Müdür Yardımcısı Kaan Altınkılıç, Kahve Dünyası’nın gelişimiyle ilgili bilgiler veriyor. Altınkılıç, yurtiçinde 150 mağaza sayısına ulaştıklarını ve yeni açılışlarla bunun yıl sonunda 160’a çıkacağını söyledi. Turquality programında yer aldıklarını ve yurtdışına ilk olarak Londra’yla açıldıklarını anımsatan Altınkılıç, “Yurtdışında büyüme hedefimiz sürüyor.

Londra’da mağaza sayımızı altıya çıkartacağız. Romanya’da iki mağaza ile başladık ama ülkenin her yerine yayılmak istiyoruz. Suudi Arabistan ve Kuveyt’te master frachise’larla varız. Kuveyt’te 6, Suudi Arabistan’da da 8 mağazamız var. Ama kısa sürede 50-60 gibi rakamları yakalayacağız. Farklı Avrupa ülkeleri yanında Amerika’ya da gitme planımız var. İlk olarak ülkeye New York gibi büyük şehirlerden girmek istiyoruz” dedi. Altınkılıç, asıl sayısal büyümeyi yakalayacakları pazarların Çin ve Japonya olacağına da dikkat çekerek, “Bu iki ülke için görüşmelerimiz sürüyor. Çin’de en büyük perakende zincirlerine sahip bir grupla irtibat halindeyiz. Görüşmeler olumlu sonuçlanırsa ilk etapta 50 tane açma planımız var. 2018 yılının ikinci yarısında mağazalarımızı açmaya başlarız. Japonya için de görüşmelerimiz sürüyor. Bu ülkelerde Türk kahvesini ve Türk kahve zincirini yaygınlaştıracağız” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Çikolata ürünlerimizle sektörde fark yaratıyoruz

Kaan Altınkılıç, kahve tüketimine de değinerek, en çok talep gören ürünlerinin Türk kahvesi olduğunu aktardı. Altınkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “2004 yılında kurulduğumuz günden beri en büyük misyonumuz Türk kahvesini yaygınlaştırmak. Ev dışı tüketiminde oldukça destekçisi olduk. Su ve çikolata kaplı lokumla servis ediyoruz. Ayrıca latte ve cappuccino gibi kahve tüketimlerimiz de yüksek. Çikolata ürünlerimizle de kahve zincirleri arasında fark yaratıyoruz. Çikolatanın ciromuzdaki payı yüzde 30. Özellikle bayram ve yılbaşında çikolatalarımız çok revaçta.”

Haberin Devamı

40 milyon TL yatırım

Kahve Dünyası, Türkiye’de bu alanda en fazla ilde varlığı olan zincirlerden biri. Altınkılıç, şu anda 33 ilde bulunduklarını aktararak, başka illerin de rotalarında olduğunu, Erzurum’da ilk mağazalarını açtıklarını, Çorum, Ordu, Muş gibi illeri de düşündüklerini belirtti. İstanbul’da ise, Caddebostan, Bebek, Nişantaşı’nda bayrak mağaza planları var. Bu yıl 40 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını da aktaran Kaan Altınkılıç, geçen yıl ki cirolarının 270 milyon TL olduğunu, bu yılı 400 milyon TL’lik ciroyla kapatmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yeni ‘Al-Götür’ mağaza konsepti yaygınlaşacak

Kaan Altınkılıç, yeni mağazalarının tasarım ve mimarilerini yenilediklerinden de bahsederek, yeni konseptler üzerinde de çalıştıklarını, ‘Al Götür’ şeklinde daha küçük metrekareli oturma yeri olmayan mağazaları da yaygınlaştıracaklarını söyledi.
Altınkılıç, özellikle beyaz yakalıların olduğu Akaretler, Maslak gibi merkezlerde bu konseptte mağazalaşmak istediklerini ve içeceklerini alarak bir yere gitmek isteyenlere, mobil halde dolaşanlara hitap edeceklerini belirtti. Kahve Dünyası’nın şu anda bu konseptte 5 tane mağazası var. Sayıyı daha da artıracaklar.