Ekonomi Türk sütü 88 ülkede tüketiciyle buluşuyor

Türk sütü 88 ülkede tüketiciyle buluşuyor

26.09.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, süt sektörünün 500 bini aşkın çiftçi ve üreticiden temin ettiği çiğ sütü sağlıklı, ambalajlı, hijyenik içme sütü ve süt ürününe dönüştürdüğünü belirterek, sektörün ürünlerinin yurt içinde 600 bin satış noktasında, yurt dışında da 88 ülkede tüketiciyle buluştuğuna dikkat çekti.

Türk sütü 88 ülkede tüketiciyle buluşuyor

SETBİR’den yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Sütçülük Federasyonunca (IDF) İstanbul’da düzenlenen Dünya Süt Zirvesi devam ediyor.

Haberin Devamı

Zirvenin ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nde Süt Sektörünün Rolü Nasıl Maksimize Edilebilir?’ başlıklı oturumunda konuşan SETBİR Başkanı Tezel, şunları söyledi:

Refaha katkı sağlıyor

“Beslenmemiz için ihtiyaç duyduğumuz temel besin ögelerinin kaynağı olan süt, aynı zamanda yüksek ekonomik değer yaratan, dolayısıyla toplumsal refaha yüksek oranda katkı sağlayan bir gıdadır.

Türk sütü 88 ülkede tüketiciyle buluşuyor

Süt tüketiminin sağlığımıza faydalarının yanı sıra üretilmesi de çok önemli bir ekonomik faaliyettir. Süt sektörü, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme konusunda en duyarlı sektörlerden.”

‘Süt hayvancılığıyla sürdürülebilir refahı yakalayabiliriz’ değerlendirmesi yapan Tarık Tezel, Türkiye’de süt ve süt ürünleri sektöründe kamu otoritesince onaylı, kayıtlı ve denetimli 2 bin 294 işletmenin faaliyet gösterdiğini aktardı.