Ekonomi Türk tasarımcıya dünyaca çapında görev

Türk tasarımcıya dünyaca çapında görev

20.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türk tasarımcıya dünyaca çapında görev

Türk tasarımcıya dünyaca çapında görev


Aslıhan Mermer İstanbul


       Türk tasarımcı Sedef Aksoy, dünyanın en büyük beyaz eşya firmalarından Alman BSH Grubu'nun (BSH Bosch ve Siemens) çeşitli ülkelerdeki yerel markaların tasarımı için yapılan uluslararası çalışmaları koordine etmekle görevlendirildi.
       Aksoy, BSH Grubu'nun ürünlerinin tasarımında işbirliği yaptığı, Porche, Ferrari, BMW gibi firmalara da hizmet veren İtalyan I.DE.A Institude ile koordinasyonu sağlayacak. Aynı zamanda BSH Grubu'nun Profilo markası için kurumsal kimlik ve tasarım koordinatörlüğünü de yürüten Aksoy zor bir görev üstlendiğinin bilincinde olduğunu söyledi. "Her ne kadar tasarım yaparken çok geniş bir ekiple çalışsak da kadınla erkeğin zevkleri belli yerlerde farklılık gösterebiliyor" diyen Aksoy şöyle konuştu: "Beyaz eşyaları da satın alma kararını verenler ve kullananlar kadınlar olduğu için işe bir yerinden kadın elinin değiyor olmasının çok olumlu olduğunu düşünüyorum."
       Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunu olan 37 yaşındaki Aksoy, lisans üstü eğitimini Bilkent Üniversitesi'nde İç Mimarlık üzerine yaptı. Aksoy, BSH Grubu'nda tasarım koordinatörlüğü görevini üstlenmeden önce, bağımsız olarak tasarımcılık yapmasının yanı sıra Bilkent Üniversitesi'nde ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak ders verdi. Aksoy, Eylül 1997'den beri Profilo grubunda ürün tasarımı ve kurumsal kimlik çalışmalarını yürütüyor.


Yazarlar