Ekonomi Türk tekstil devi Sönmez Filament üretimi durdurdu

Türk tekstil devi Sönmez Filament üretimi durdurdu

07.11.2008 - 00:55 | Son Güncellenme:

1972’de kurulan Türkiye’nin ilk polyester, iplik ve elyaf üreten entegre kuruluşu Sönmez Filament, piyasalarda yaşanan krizin etkisiyle üretimini tamamen durdurma kararı aldı. Şirket bu karar öncesinde iki kez üretime ara vermişti

Türk tekstil devi Sönmez Filament üretimi durdurdu

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, “Piyasalarda yaşanan olumsuz gelişmeler, sınırsız ithalat, maliyetlerimizi karşılamamamız ve alacaklarımızı tahsil edememek gibi birçok nedenden dolayı Sönmez Filament’i kapattık. Üzgünüm” dedi. Sönmez, “Bu şirkette 10 yıl önce bin 400 çalışanımız vardı. Ancak maalesef piyasa koşullarında yaşanan olumsuz gelişmeler bize de yansıdı. Çalışan sayımız 229’a kadar düşmüştü. Herhangi bir yere borcumuz yok” diye konuştu.
Dampingli ithalat artışının yanında elektirik ve doğalgaz zamlarının da kendilerini olumlu bir beklentiden uzaklaştırdığı belirtilen şirket açıklamasında ise, “Üretim faaliyetlerimizin tamamen ve sürekli olarak sona erdirilmesine, kalması zarurui personel dışındakilerin iş akitlerinin fesh edilmesine karar verilmiştir” denildi. Bu açıklamanın arından İMKB’deki şirket hisseleri de işleme kapatıldı.