Ekonomi Türk yazılımcısı Kuzey Amerika’yı fethetti

Türk yazılımcısı Kuzey Amerika’yı fethetti

01.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türk kurumsal yazılım firması Etiya, yurtdışı atağına kalktı. Cirosunun yüzde 40’ını ihracattan elde eden firma, Kuzey Amerika’ya da uzandı. Etiya’nın 800’ün üzerinde çalışanı ve dünyanın pek çok şehrinde ofisleri bulunuyor.

Türk yazılımcısı Kuzey Amerika’yı fethetti

Etiya Kurucu Ortağı ve CEO’su Aslan Doğan, global bir yazılım devi olma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, “Karımızın öznemli bir bölümünü Ar-Ge ve yatırıma ayırıyoruz. 2018’de Türkiye’de ekonomi yavaşlasa da bizim büyümemiz sürdü. Geçen yıl yüzde 30’un üzerinde büyüdük. Ciromuzun yüzde 40’ını ihracattan elde ettik” dedi. Şu anda, Amsterdam, Montreal, Silikon Vadisi, Ukrayna, İstanbul, Ankara, İzmir, Singapur ve Dubai’de ofisleri bulunduğunu aktaran Doğan, “Dijitalleşme kavramının dönüşümü dünyanın her yerinde geçerli. Yeni Zelanda’dan Latin Amerika’ya kadar her yerde fırsat görüyoruz. Kurumlar yatırım yapıp, dijitalleşme dalgasını yakalayıp doğru alanda hareket etmek istiyor. Bu nedenle yurtdışında Türkiye’den çok daha hızlı büyüyeceğimizi söyleyebilirim. Bu yıl ihracatın ciromuzdaki payı yüzde 50’yi aşacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dijital dönüşüm şart

Yeni hedef pazarlarının Kuzey Amerika olduğunu dile getiren Aslan Doğan, şunları söyledi: “Kuzey Amerika’da Fizz markası için gerçekleştirdiğimiz projemiz var. Bu dijitalleşme kavramının çok önemli bir uygulaması. Bugün birçok kurum, ürün ve hizmetleri geleneksel kanallarla müşteriye ulaştırıyor. Geleneksel kanal dediğimiz bayilik veya üçüncü parti iş ortaklarıyla yapılan çalışmalar. Kurumlar inanılmaz hantal hale geliyor. Kuzey Amerika’da, müşterilerin tamamen dijital kanallarla etkileşime geçtiği, aracının bulunmadığı, bayilik sisteminin veya çağrı merkezinin olmadığı dijital bir telekom operatörü kurduk. Bu operatörde fiyatlandırma mekanizmasının dijital olarak belirlendiği, müşteri problemlerinde yapay zekanın devreye girerek sorunları çözdüğü yapı kurduk.”

Haberin Devamı

Türk yazılımcısı Kuzey Amerika’yı fethetti