Ekonomi Turkcell’den Kızılay’a 5 milyon TL’lik destek

Turkcell’den Kızılay’a 5 milyon TL’lik destek

01.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell ve Kızılay, insani yardım için güç birliği yaptı. Turkcell, bu yıl Kızılay’a 5 milyon TL destekte bulunacağını açıkladı.

Turkcell’den Kızılay’a 5 milyon TL’lik destek

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, uzun yıllara dayanan işbirliklerinin daha da genişleyerek dünyaya örnek bir model oluşturmasını amaçladıklarını söyedi. Kınık, “Turkcell ile birlikte özellikle afet durumlarında teknolojinin devreye sokulması ve ihtiyaç sahibi kişilere yardımların zamanında ulaştırılması konularında güçlerimizi birleştiriyoruz. Bu kapsamda ilk adımımızı paylaşma ve yardımlaşma ayı Ramazan öncesinde bu hilalin altında birleşerek atıyoruz. Turkcell’in sağladığı ve sağlayacağı her türlü destek için şimdiden teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle, iki kurum arasındaki güç birliğini derinleştirecek olan iyi niyet protokolünü imzalamaktan da mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Yanlarındayız’

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça da, Turkcell olarak ihtiyaç anlarında Kızılay başta olmak üzere pek çok yardım kurumunun yanında olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Bugün, kardeşlik, paylaşma, yardımlaşma ve bereket ayı Ramazan’ın arifesinde Kızılay ile güç birliğimizde yeni ortaklık alanları açmamızın mutluluğunu yaşıyorum. Geçen hafta ülkemizde yapılan Dünya İnsani Zirvesi kapsamında, Turkcell ile ilgili mesajlar veren BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, iletişimin de bir insani yardım türü olduğunu vurguladı. Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışımızın gerektiği ve bizi biz yapan projelerimizle Kızılay gibi kurumlarımızın yanındayız.”

Mültecilere çağrı merkezi

Turkcell’in, Kızılay’ın yönlendirmeleri doğrultusunda hazırlattığı, mama, bez ve temizlik malzemelerinden oluşan bebek yardım paketlerinin dağıtımı önümüzdeki dönemde yapılacak. Turkcell’in giyim ve oyuncaktan oluşan ayni yardım bağışı da Öncüpınar kampında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Turkcell, bağışlarının yanı sıra teknoloji ile de Kızılay’a verdiği desteği artıracak. Suriyeli mülteciler, ilgili sorularını Turkcell Global Bilgi çağrı merkezi çalışanlarına iletebilecek.