Ekonomi Turkcell, Mustafa filmine sponsor olmama kararından pişman değil

Turkcell, Mustafa filmine sponsor olmama kararından pişman değil

06.11.2008 - 15:23 | Son Güncellenme:

.

Turkcell, Mustafa filmine sponsor olmama kararından pişman değil

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, numara taşınabilirliğinde Turkcell’liler için çok büyük bir değişim olmayacağı kanısını taşıdıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Turkcell’in 2008 yılı üçüncü çeyrek performansının açıklandığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ciliv, üçüncü çeyrekte yaklaşık 1 milyon yeni abonenin Turkcell’e katıldığını, bu değişimin devam edeceğini düşündüklerini ifade etti.

Ciliv, "Şu anda müşteriler hangi numarayı değil ne çeşit servis, kapsama alanı, ses kalitesi, data hızı, fiyat, katma değerli servisler ve ek faydalar gibi bütün bir paket olarak değerlendiriyorlar. Yıllardır bütün bunları en fazla yapan firmayız. Bundan sonra da çok çevik bir şekilde müşterilerimizi her gün tekrar kazanmaya odaklıyız. Bu süreçte de kazanmaya devam edeceğiz diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, geçen hafta Rekabet Kurumu’nun Turkcell ile ilgili bir soruşturma açtığını hatırlatması üzerine Ciliv, mobil pazarlama konusunda SMS’lerle ilgili bir konuda şikayet olduğunu ve Rekabet Kurumu’nun da bu şikayeti incelemek için soruşturma başlattığını, burada çok haklı olduklarını düşündüklerini, Turkcell’in lehine olumlu bir karar çıkacağına inandıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Ciliv, numara taşınabilirliğine ilişkin bir soru üzerine de "Numara taşınabilirliğinde biz Turkcell’liler için çok büyük bir değişim olmayacağı kanısındayız. O gün, pazar günü... Bence o günün esas önemli konusu Fenerbahçe-Galatasaray maçı. Pazartesi gelince de o maçın sonucunu konuşacağız. Dünyada da numara taşınabilirliğinde çok büyük bir değişim olmamış" dedi.

Bir gazetecinin, "Reklam filminde oynayacağınız söyleniyordu. Bu konuda bir gelişme var mı?" sorusu üzerine Ciliv, oyunculuk kabiliyetinin pek bulunmadığını ifade ederek, "Yapacak çok işim var. Bizim konumuz teknoloji. Mühendisim, iş adamıyım. Kendi konuma odaklanmam lazım. O yüzden reklam filminde oynama planım yok" diye konuştu.

Ciliv, 28 Kasım’da yapılacak 3G ihalesine en iyi şekilde hazırlandıklarını ve 4 tane lisans bulunduğunu hatırlatarak, ihaledeki minimum fiyatların döviz bazında geçen yılki rakamların yüzde 25-30 üzerinde olacağını, bu nedenle minimum fiyatların epey yüksek rakamlar olduğunu düşündüklerini söyledi.

Haberin Devamı

"BİRAZ TEMKİNLİ OLMANIN FAYDASI VAR"

Süreyya Ciliv, yurt dışı yatırımlarına ilişkin bir soru üzerine, son 3 ayda, krizlerin çok hızlı gelebildiğini, bu nedenle biraz temkinli olmanın faydası bulunduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçmişte çok fazla nakitimiz var diye çok tenkit edilmiştik. Fakat şimdi birçok kişi, ’Turkcell en hazırlıklı vaziyette, bravo, aman nakitine dikkat et, harcama’ diyor. Temkinli davranmak çok önemli. Birinci önceliğimiz bu nakiti devamlı, çok dikkatli kullanmaktır. Geçmişte de bunu yapmıştır, yine öyle devam edecek. Yine de hangi fırsatlar var önümüzde... Çünkü bazıları (fiyatlarda) çok ciddi düşebiliyor. Yatırım yapma fırsatları çıkınca yurt dışında... Bunları da değerlendirmeye hazırız. Bir ekip de bu projeler üzerinde çalışıyor."

Turkcell’in sadece bir GSM ses firması olmadığını, sesin yanında data gelirleri ve trafiklerinin çok ciddi bir şekilde arttığını belirten Ciliv, üçüncü nesilde data konusundaki patlamanın devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin "2008’de 1 milyar dolardan fazla yatırım yapacaktınız. Halbuki 800 milyon dolar yaptınız. Neden 200 milyon dolar daha az?" sorusu üzerine de Ciliv, Tellcom firmasında bazı ihalelere girdiklerini, ancak ihaleler iptal edilince bu altyapı yatırımlarını yapma fırsatlarının olmadığını, bu nedenle yatırımlarının yavaşladığını anlattı.

Ciliv, ikinci nesil yatırımlarına da devam ettiklerini bildirdi.

TURKCELL’İN "MUSTAFA" FİLMİNE SPONSOR OLMAMASI

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, "Mustafa filmine sponsor olmama kararından dolayı pişman olup olmadıkları" yönündeki bir soru üzerine de filmin bitmiş halini görmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Açıkçası pişmanlık yok. Bizim orada çok net bir duruşumuz vardı. Biz Atatürk’ü yüceltecek, Atatürk’ün kahramanlığını, liderliğini, dehasını bütün dünyaya tanıtacak bir filmi destekleme sevdasındaydık. Bu projeye ve yönetmenine saygımız var, fakat bizim istediğimiz yönde değildi. Bu projenin çok tartışılabileceği ve Atatürk’ü yıpratabileceği kuşkusunu taşıdık. Basını incelerseniz çok tartışılıyor. O yüzden çok doğru bir karar verdiğimizi düşünüyoruz. Hiçbir pişmanlığımız yok."

Haberin Devamı

İletişimde vergi indiriminin uzun zamandır konuşulduğunu ifade eden Ciliv, Türkiye’de 50 milyondan fazla insanın dünyada en fazla vergiyi ödediğini, çeşitli sebepler yüzünden bu vergilerin bir türlü düşmediğini söyledi.

Ciliv, vergilerin düşmesinin vatandaşa çok büyük bir rahatlık getireceği gibi devletin vergi gelirlerinde de ciddi bir düşme yaratmayacağını dile getirdi.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler de krizden dolayı tüketicilerin konuşma sürelerinde bir değişiklik olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Değerlendirmemiz majör bir etki olmadığı yönünde. Sınırlı bir etki olabilir. Kasım-Aralık aylarını dikkatli ve iyi yönetiyor olacağız. Dakika kullanım oranlarında şu anda sezonsallık dışında ciddi bir etki beklemiyoruz. Ama 4. dönem sezonsaldır, düşük bir dönemdir" diye konuştu.