Ekonomi Türkiye’de gidecek daha çok yol var

Türkiye’de gidecek daha çok yol var

12.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Japon teknoloji firması Panasonic, tüketici elektroniğindeki odağını kurumsal pazara çevirdi. Japonya merkezli bu strateji değişimi Türkiye’deki operasyonlarına da yansıyacak

Türkiye’de gidecek daha çok yol var

Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar, şirketin geçen yıl elektronik aletler, otomotiv ve endüstriyel sistemler, işitsel görsel bağlantı ve ağlar, çevre çözümleri olmak üzere dört şirketli bir yapıya geçtiğini belirterek, “Tüketici elektroniğinde kar marjları çok düştü, bizim gibi Japon şirketlerinin çok zorlandığı bir alan oldu. Biz de artık yön değiştirip, kurumlara yönelik çözümler üreten bir şirket konumuna geleceğiz” dedi.

Odağı kurumsalda
Tüketici elektroniği ürünlerinin Panasonic’in global cirosunda yüzde 20-30’luk olan payının Türkiye’de yüzde 50’yi bulduğunu da dile getiren Telatar, “Çünkü Avrupa’da pazar daralırken, Türkiye’de büyüyor. Panasonic’in 10 bin çeşit ürünü var ve henüz bunların yüze yakını Türkiye’de. Türkiye’de daha gidecek çok yol var” diye konuştu. Panasonic’in Türkiye’de geçen ay 460 milyon dolara satın aldığı elektrik anahtarı ve priz üreten Viko’nun önemli bir yatırım olduğunun da altını çizen Telatar, “Bu satın alma da Panasonic’in endüstriyel tarafta büyüme isteğini gösterdi ” diye konuştu.
Telatar, kurumlara yönelik projelere ağırlık verdiklerini de aktararak, “Bu yıl Panasonic’in endüstriyel ürünleriyle ilgili operasyonları yürüten Dubai ofisi kapanarak Türkiye’ye taşındı” dedi.

Haberin Devamı

Polis otosuna Toughbook
Panasonic’in uçaklarda kullanılan ve film izlenip, müzik dinlenebilen multimedya sistemlerini, feribot ve otobüslerde de uygulamayı planladıklarını ifade eden Ahmet Telatar, “Darbelere karşı dayanıklılık özelliğine sahip olan tabletimiz Toughbook, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve MİT’in ardından polis araçlarında da kullanılmaya başlanacak” diye konuştu.