Ekonomi ‘Türkiye iş yapmak için inanılmaz heyecan verici’

‘Türkiye iş yapmak için inanılmaz heyecan verici’

27.11.2010 - 02:29 | Son Güncellenme:

Christie’s ve Sotheby’s’in ardından bir diğer uluslararası müzayede evi daha Türk sanatına odaklanıyor

‘Türkiye iş yapmak için inanılmaz heyecan verici’

Bonhams uluslararası sanat müzayede evi, ilk modern ve çağdaş Türk sanatı müzayedesini 5 Nisan’da Londra’da gerçekleştireceğini açıkladı. 1793 yılında kurulan Bonhams dünyanın en eski ve büyük sanat-antika müzayede evlerinden biri. Amerika’da San Francisco, Los Angeles, Carmel, New York ve Boston; Kanada’da Toronto; Fransa, Monako, Hong Kong ve Dubai’de de müzayedeler gerçekleştiren Bonhams, dört kıtada ve 27 ülkede varlığını sürdürüyor.
Bonhams’ın Türkiye pazarına girişine öncülük eden Bonhams Avrupa Başkanı Matthew Girling konuyla ilgili şu yorumu yaptı: “Türkiye’de bir ofis açmak Bonhams’in küresel gelişiminde yeni bir sanat pazarı sınırının geçiş işaretini veriyor. Dünyanın bu dinamik bölgesinde uluslararası varlığımızı artırmak stratejik kararımızın bir parçası. Türkiye şu anda iş yapmak için inanılmaz heyecan verici bir ortama sahip ve uzun vadede bunu, sanat pazarının temel içeriği olarak görüyoruz.”
Girling, yeni nesil koleksiyonerlerin sanat pazarını genişlettiğine de değinerek şöyle devam etti: “Son on yılda çağdaş Türk, Arap, İran ve Hint sanatı satın alanların sayısındaki dramatik yükseliş küresel sanat pazarının yeni gerçeği haline geldi. Yeni nesil koleksiyonerler, sanat eseri satıcıları ve sanatçılar hem geleneksel hem de çağdaş sanat dünyasının daha geniş akımlarından giderek daha fazla etkilenmekte.”
Şirket bu hafta Türkiye ofisinin başına Erdem Sontur’u atadı. Bonhams Türkiye ekibinin başında göreve yapacak olan Erdem Sontur, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümlerinden mezun.