Ekonomi Türkiye’nin en büyük feribotu denize indi

Türkiye’nin en büyük feribotu denize indi

19.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından İstanbul Tuzla’da Selay Tersanesi’nde inşa ettirilen Türkiye’nin en büyük feribotu olma özelliğini taşıyan, “M/F BALIKESİR 10” isimli Ro-Ro yolcu gemisi denize indirildi. Balıkesir 10, 101 metre boyunda, çift katlı, 1000 yolcu kapasitesine sahip.

Türkiye’nin en büyük  feribotu denize indi

İstanbul Tuzla’daki Selay Tersanesi’nde düzenlenen törene katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’in Adalar bölgesinde yer alan Marmara Adası, Avşa ve Ekinlik Adaları ile Paşa Limanı bölgelerini kolay ulaşılabilen yerler haline getirmek istediklerini söyledi. Uğur, “Balıkesir 10 gemisi adı gibi 10 numara bir gemi; bizim plakamız da 10. Balıkesir’e yakışır. Bu gemi inşallah Balıkesir’imize, denizcilik sektörüne, taşımacılığa hizmet edecek” dedi.
Törende konuşan S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Sürmen de, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında kooperatifin 10 adet yeni gemi inşa ettirerek, hizmete sunacağını söyledi.