Ekonomi Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı yola çıkıyor

Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı yola çıkıyor

25.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin kara sistemleri üreticisi Otokar, savunma sanayiindeki ilklerine yenisini ekledi. Geçen yıl geliştirdiği Tulpar hafif tankı ile küresel çapta beğeni kazanan Otokar, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep IIe’yi, Sakarya’daki fabrikasında tanıttı.

Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı yola çıkıyor

Global bir marka olma hedefine cesur adımlarla ilerlediklerini kaydeden Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Kara sistemleri alanında sektöre öncülük eden ve birçok ilki kazandıran Otokar, savunma sanayiindeki iddiasını yeni nesil zırhlı Akrep II ile farklı bir boyuta taşıyor. İlk versiyonu Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı olan Akrep IIe, bize elektrikli araç teknolojisinin askeri araçlara uygulanmasına yönelik bilgi ve tecrübe kazandırırken, Türkiye’nin askeri tip elektrikli, hibrit ve otonom araçlar konusunda ilk adımları olacak” dedi. Görgüç, şunları söyledi:

Haberin Devamı

NATO tedarikçisi

“Savunma sanayimizin ürettiği ürünler, araçlar, küresel çapta takdir topluyor. Türkiye’nin tek milli kara sistemleri üreticisi Otokar olarak biz de bu alanda ürettiğimiz araçlarımız ve teknolojimiz ile ülkemize katma değerimizi artırıyoruz. NATO ve Birleşmiş Milletler’in tedarikçisi konumunda olan Otokar’ın, kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile ürettiği 30 binden fazla aracı Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında aktif olarak kullanılıyor.”

Fuarda sergilenecek

Bu yıl 14’üncü kez düzenlenecek IDEF’19 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda Akrep II’nin ilk kez sergileneceğini, fuarda aracın özel bir konfigürasyonla sunmak için çalışmaların aylardır devam ettiğini kaydeden Görgüç, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Elektrik motoru ve gelişmiş pillerle donatılan Akrep IIe, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı olarak IDEF 2019’da sergilenecek. Geleneksel zırhlı araçlara kıyasla çeviklik, düşük termal iz, yüksek hız ve sessizlik avantajlarını bir arada sunan Akrep IIe, tüm dünyada orduların zorlu isteklerini karşılayabilecek yeterlilikte bir elektrik motora sahip. Performans beklentilerine en iyi şekilde cevap veren Akrep IIe, yakıt verimliliği, hareket, beka kabiliyeti ve entegre lojistik destek anlamında avantaj sunuyor.”