Ekonomi Türkiye Turizm Ajansı kuruluyor

Türkiye Turizm Ajansı kuruluyor

16.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının kurulmasına ilişkin kanun Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye Turizm Ajansı kuruluyor

Buna göre Türkiye’nin turizm hedeflerine ulaşması amacıyla imkan ve fırsatlarının dünyada tanıtılması, turizm potansiyelinin tüm yönleriyle değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılması, turizm yatırımlarının ülke ekonomisindeki payının ve hizmet kalitesinin artırılması için Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kurulacak.

Haberin Devamı

Ajans, faaliyetleriyle ilgili yurt içi ve yurt dışından hibe alabilecek. Ajansın gelirleri; genel bütçeden aktarılan tutarlardan, turizm paylarından, her türlü bağışlardan, yardımlardan, ajansın faaliyetlerinden elde edilen gelirlerden oluşacak.

Turizm payı

Ajansın faaliyetlerinin finansmanında kullanılmak üzere turizm payı alınacak. Buna göre, turizm payı; bileşik tesisler ile konaklama tesislerinde, bakanlıktan belgeli yeme-içme ve eğlence tesisleri, deniz turizmi tesisleri ile bakanlıktan belgeli deniz turizmi araçlarından binde 7.5; seyahat acentelerinden uçak bileti satışı hariç on binde 7.5; havayolu işletmelerinin ticari yolcu taşımacılığı faaliyetlerinden on binde 7.5; Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce işletilenler hariç havalimanı ve terminal işletmelerinden binde 2 oranında pay alınacak. Kış, termal, sağlık, kırsal ve nitelikli spor turizmi gibi Bakanlık tarafından teşvik edilmesi uygun görülen turizm türlerinde faaliyet gösteren tesisler için bu oranlar yüzde 50 indirimli uygulanacak.

Haberin Devamı

Bağımsız denetime tabi

Ajansın, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’nca yayımlanan Türkiye Finansal Raporlama Standartları’na uygun olarak hazırlanan yıllık finansal tabloları, bağımsız denetime tabi olacak.

Yazarlar