Ekonomi Türkiye yarışıyor!

Türkiye yarışıyor!

31.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Canlı bilgi yarışması furyası yaşanıyor. Hadi’yle başlayan mobil yarışmalara yenileri ekleniyor. Eleq, Oyna Kazan, Türkiye Yarışta ve Que gibi yarışmalar popüler. Bu yarışmalarda 150 bin TL’ye kadar para kazanma şansı var.

Türkiye yarışıyor

Türkiye’de sevilen bilgi yarışmalarının mobil versiyonları olan mobil canlı bilgi yarışması furyası yaşanıyor. Turkcell’in Hadi uygulamasıyla başlattığı bu kulvara yeni oyuncular da katıldı. Hem eğlenip hem bilginizi ölçebileceğiniz bu tür yarışmalarda günde 25 bin hatta 150 bin TL’ye kadar ödül kazanma şansınız da var.

Haberin Devamı

1 yılda 7 milyon üye

Hadi, 2018 yılının mart ayında online oldu. Hadi’nin şu anda 7 milyon üyesi var. Bir gecede 1.2 milyon yarışmacıyı da gördü.

Türkiye yarışıyor

Hadi ile canlı olarak yarışmak için gün içinde belirlenen saatleri beklemeniz gerekiyor. Her gün öğlen 12:30 ve akşamları 20:30’da canlı olarak yayınlanıyor. Bazı günler üç yarışma düzenliyor. Oyunun farklı günlerde, farklı konseptli yarışmaları da uygulamaya konulma aşamasında. Toplamda 12 sorunun yer aldığı oyun başladığında her soru için 10 saniye gibi bir süreniz bulunuyor. İlk 3 soru daha kolay olmakla beraber son sorular bir hayli şaşırtmacalı olabiliyor.

Joker de var

Türk Telekom ise bu alanda ‘eleq’ adlı yarışmayla var. Eleq, Ekim 2018’de online oldu. Tüm mobil platformlar üzerinden operatör bağımsız olarak yayın yapıyor. Joker hakkının bulunduğu yarışma, her akşam saat 20:00’da canlı olarak yayınlanıyor.

Haberin Devamı

Günün ödülü, sorulan 10 soruyu da doğru yanıtlayan yarışmacılar arasında eşit miktarda paylaştırılıyor. 10 sorunun yer aldığı yarışmada yarışmacıların her soru için 10 saniye süresi bulunuyor. Yarışmacılar hesaplarında biriken ödül miktarı 50 TL’ye ulaştığında ödülü talep etmeye hak kazanıyor ve ödül parası ilgili kişinin hesap numarasına yatırılıyor.

Gün geçtikçe artıyor

Que ise yeni hayata geçenlerden. Canlı bilgi yarışması her akşam 21:15’de başlıyor. 10 soru soruyor. 10 sorunun tamamını bilen kullanıcılar önceden belirlenmiş gerçek para ödülünü aralarında paylaşıyor. Arada yaptığı sürpriz yarışmaları da önceden duyuruyor. Arkadaşlarınızı yarışmaya davet ettiğinizde ekstra can kazanıyorsunuz.

Ayrıca bu yarışmalarda sorular için ipuçları da yayınlanıyor. Bunları her gün Instagram hesaplarından takip edebiliyorsunuz.

Soru konseptlerinin de yer aldığı yarışmalarda ilk sorular herkesin cevaplayabileceği basitlikte oluyor. Finale doğru sorular bir hayli zorlaşıyor.

En çok kazandıran

Onedio’nun çıkardığı Oyna Kazan ise en çok kazandıran yarışma sloganıyla çıktı. Oyna Kazan uygulamasını indirip her gün saat 13:00 ve 20:00’da yarışmaya katılırsanız binlerce lira kazanabiliyorsunuz. Ayrıca yeni olarak 21:30’da da yarışma yapıyorlar. Oyna Kazan’da belirli bir soru sayısı yok. Yarışmacılar elendikçe sona kalan 1.000 kişiden itibaren herkes para kazanıyor. Ödül miktarı da katlanarak artıyor. Son 1.000’e girdiğiniz an kazanmaya başlıyorsunuz. 500 ve 250’ye kaldıkça da kazancınız katlanarak artıyor. Oyna Kazan en çok ödülü veren yarışmalardan biri. Bazı günler 150 bin TL’ye kadar ödül dağıtıyor.

Haberin Devamı

Yenileri geldi

‘Türkiye Yarışta’ da son dönemde hayata geçenlerden. Çelik Bilgi Teknolojileri tarafından geliştirildi. Arkadaşlarınızı davet ederek joker kazanabilir ve ödüle bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Her gün 19:30’da yarışma başlıyor. Yarışma başına her gün 5.000-7.000 TL arasında ödül dağıtıyor.