Ekonomi 'Türkiye’ye yatırım yapanlar kazanır'

'Türkiye’ye yatırım yapanlar kazanır'

24.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Türkiye’ye yatırım yapanlar kazanır

TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, Türkiye’nin yatırımların getirisinin görülebileceği bir ülke olduğunu belirterek, “Buraya gelecek yatırımcılar bence orta ve uzun vade düşünerek yatırım yapmalı. Kısa vadede yaşanabilecek bir takım düşüş periyotları yatırımcıyı korkutmamalı çünkü bunlar neticede büyümenin işaretleri” dedi.

Haberin Devamı

Marco Votta, “CEO Söyleşileri” kapsamında AA’ya Türkiye ekonomisi ve Türk Traktör’ün faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Son yıllarda Türkiye ekonomisinin çok büyüdüğüne işaret eden Votta, Türkiye’nin dünyada en çok büyüyen ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin dirençli ve bir o kadar da dinamik bir ülke olduğunu vurgulayan Votta, “Belli bir nüfus artış hızı olduğunu görüyoruz. Genç bir nüfusu var. Bu özellikleri gelişmiş ülke ekonomilerinde göremiyoruz. Ekonomisi de gelişen bir ülke olduğu için burada hâlâ büyüme potansiyeli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Votta, Türkiye’nin, yapılacak yatırımların da belli bir getiri sağlayabildiği bir ülke olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Türkiye’de yatırımların getirisinin görülebileceği bir yatırım ortamı var ama dinamik de bir ülke. Bununla beraber iniş çıkışların yaşandığı bir ülke. O bakımdan buraya gelecek yatırımcılar bence orta ve uzun vade düşünerek yatırım yapmalı. Kısa vadede yaşanabilecek birtakım düşüş periyotları yatırımcıyı korkutmamalı çünkü bunlar neticede büyümenin işaretleri.”

130 ülkeye ihracat

TürkTraktör’ün Türkiye’de traktör üreten en büyük imalatçılardan birisi ve tarım sektöründe faaliyet gösteren üreticilerin en büyüğü olduğunu anımsatan Votta, şirketin 1954’te kurulduğunu, 64 yıldır faaliyette olduğunu aktardı.

Votta, 130’dan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını, ayrıca traktörün motoru, şanzımanı gibi parçalarını ürettikleri için gurur duyduklarını belirterek, şirketlerinin dünyanın tarım ekipmanı üreten en büyük üretici olduğunu ifade etti.