Ekonomi TÜSİAD’dan genç girişimcilere ödül

TÜSİAD’dan genç girişimcilere ödül

25.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜSİAD) girişimciliği geliştirmek ve genç işsizliği azaltmak amacıyla başlattığı “Bu Gençlikte İş Var” Projesi kapsamında düzenlenen “İyi İş Fikirleri” yarışmasında dereceye girenlere, ödüllerini TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner verdi

TÜSİAD’dan genç girişimcilere ödül

TÜSİAD’ın 40. Yıl faaliyetleri kapsamındaki düzenlenen yarışmanın ödül töreni dün Hilton Otel’de yapıldı. Boyner, projenin, doğrudan üniversite gençliğine yönelik tasarlandığını, genç işsizliğini “girişimcilik” perspektifiyle azaltmayı amaçlayan proje kapsamında, üniversite öğrenci topluluklarının katkılarıyla “iyi iş fikirleri yarışması” düzenlediklerini belirtti.
ODTÜ’den nanoteknolojik birinci
Yarışmaya başvuran projeler arasından ODTÜ öğrencileri Serol Türkyılmaz ile Levent Beker’in yürüttüğü “PowerMEMS” isimli, nanoteknoloji uygulamaları arasında kabul edilen mikro elektro mekanik sistemler (MEMS) yardımıyla enerji üretimini içeren inovatif bir ürün geliştirme ve pazarlama projesi birinci oldu. Yarışmada ikinciliği “Deliyalıtkanlar” Projesi ile Bilkent Üniversitesi öğrencileri Mustafa Kemal İşen ile İrem Özcan kazandı. Proje, çok yüksek yalıtım özelliğine sahip doğa dostu ve farklı kullanım alanları bulunan bir yalıtkan ürün geliştirme ve pazarlamayı hedefliyor.
Mansiyon ödülüne ise geri dönüşümlü asfalt üretimini büyük ölçüde artırmak için inovatif bir makine dizaynı içeren üretim ve satışını amaçlayan “Yeşil Asfalt” Projesi ile Bilkent Üniversitesi öğrencileri Berkay Türkben ile Hesamoddin Nabavi layık görüldü.
TÜSİAD, projeye başvuran tüm öğrencilere üye şirketlerinde staj imkanı sağlayacak ve TÜSİAD üyeleri de ödül kazanan projelerin geliştirilmesine destek verecek.

Haberin Devamı

Aile şirketleri güçlenmeli
TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, “Türkiye ekonomisini geliştirmek ve bu gelişimi sürdürülebilir kılmak istiyorsak ülkemiz şirketlerinin yüzde 95’ini oluşturan aile şirketlerinin temelini güçlendirmek ve uluslararası standartlarda bir yönetim ve kontrol yapısına sahip olmalarını sağlamak zorundayız” dedi.